„Grigeo Klaipėda“ sieks bendradarbiauti su teisėsauga ir susitaikyti su valstybe

Dėl padarytos žalos aplinkai kaltinamos akcinės bendrovės „Grigeo Klaipėda“ laikinasis vadovas Vidmantas Mačiukas tikina, kad bendrovė neketina trukdyti teismui nagrinėti Kuršių marių taršos bylos, prisiims atsakomybę ir sieks susitaikyti su valstybe.

„Esame tikri, kad prasidėjęs teismo procesas leis teisingai nustatyti žalos gamtai faktą ir dydį bei sukurs sąlygas kuo greičiau atkurti gamtai padarytą poveikį. Esame prisiėmę teisinę atsakomybę dėl įvykusio incidento, todėl „Grigeo Klaipėda“ sieks susitaikyti su valstybe bei kuo greičiau pabaigti baudžiamąjį procesą kuo greičiau“, – įmonės komentare teigia „Grigeo Klaipėda“ finansų direktorius V. Mačiukas, laikinai pavaduojantis generalinį direktorių.

Anot jo, „Grigeo Klaipėda“ bendradarbiauja su Aplinkos ministerija (AM), Aplinkos apsaugos departamentu (AAD) ir kt. aplinkosaugos institucijomis tam, kad įgyvendintų reikalaujamas aplinkosaugos priemones, kurias žada įgyvendinti.

„Dar iki teismo proceso pradžios, praėjusių metų birželį, AAD esame pateikę pasiūlymus dėl aplinkos atkūrimo priemonių įgyvendinimo. Nuo to laiko tęsiasi aktyvus dialogas ir bendradarbiavimas su AM, AAD, Aplinkos apsaugos agentūra ir kitomis institucijomis“, – teigia V. Mačiukas. Dalį jų, įmonės atstovo teigimu, „Grigeo Klaipėda“ jau pradėjo diegti, dėl kitų konsultuojasi mokslininkais ir atsakingomis institucijomis.

ELTA primena, kad pirmadienį Klaipėdos apylinkės prokuratūra pranešė perduodanti teismui baudžiamąją bylą dėl Kuršių marių taršos, kurioje kaltinimai pareikšti akcinei bendrovei „Grigeo Klaipėda“ ir 14-ai esamų bei buvusių šios įmonės darbuotojų, pirmadienį pranešė prokuratūros prokurorė Gina Skersinskytė. Įtariamieji kaltinami piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir disponavimu bei žala gamtai.

Anot jos, ikiteisminis tyrimas truko daugiau kaip dvejus metus, jo metu buvo nustatytas mechanizmas, kad biologiškai nevalytos nuotekos buvo išleidžiamos į aplinką. Ji atskleidė, kad teismui perduoda 105 tomai surinktos medžiagos.

G. Skersinskytė taip pat pažymėjo, kad byloje iš viso įtarimai buvo pareikšti 22 fiziniams ir vienam juridiniam asmeniui, tačiau 8 asmenys tyrimo metu buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, laiduojant praradus pavojingumą ir bendradarbiaujant su teisėsauga. Likę asmenys, pasak prokurorės ‚Grigeo Klaipėda“ vadovaujamas pareigas užimantys asmenys, tarp kurių ir įmonės prezidentas Gintautas Pangonis.

„Didžioji dalis tai yra vadovaujamas pareigas einantys asmenys, kaip žinoma, G. Pangonis, generaliniai direktoriai ir kiti atitinkamai kuruojantys tą sritį vadovai. Ir buvę, ir esami“, – teigė prokurorė.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl „Grigeo Klaipėda“ veiksmų, kai įmonės nuotekomis, leidžiamus taršos normatyvus viršijančiomis daugiau kaip 100 kartų, buvo teršiamos Kuršių marios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Nagli tankistai :)))

Vida

Vida portretas
Kas piniga turi bus teisesauga papirkta ir bus isteisinti arba bus neprieko .

mano manymu

mano manymu portretas
Milijarda baudos duotu teismas ir leistu bankrutuoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių