Įmonių veikla dvelkia įtarimais

Daugiabučių namų administravimo pinigai vilioja įvairius vertelgas, aktyviai besibraunančius į šią rinką. Tad nenuostabu, kad pastaruoju metu ėmė rastis keistų įmonių, siekiančių įgyti gyventojų pasitikėjimą. Tačiau įtarimą kelia ne tik mįslinga tokių administratorių veikla. Kai kurioms jų vadovauja prieštaringos reputacijos veikėjai, todėl visai realu, kad žmonės, susidėję su jų atstovaujamais juridiniais vienetais, gali tapti aferų įkaitais.

Adresai kelia klausimų

"Mes prisiimame atsakomybę už savo darbą", – tokiu užtikrintu šūkiu savo interneto puslapyje būsimuosius klientus optimistiškai nuteikia daugiabučių administravimo ir priežiūros paslaugas siūlanti įmonė "Būsto aptarnavimas".

Bendrovė deklaruoja, kad biurus turi keturiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Plungėje.

Patikrinus adresus sostinėje ir uostamiestyje, paaiškėjo įdomūs dalykai.

Štai Vilniuje, J.Savickio g. 4, kur pagal skelbiamą informaciją turėtų bazuotis "Būsto aptarnavimo" darbuotojai, jokios iškabos, bylojančios, kad ten veikia tokia įmonė, nėra.

Nurodytu adresu kabo tik europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės biuro lentelė.

Dar įdomiau Klaipėdoje.

Uostamiestyje ši bendrovė savo adresą nurodo Priestočio g.1A.

Tai – senosios Klaipėdos geležinkelio stoties priestatas. Ant jo – eilė įmonių iškabų, bet nė vienos, susijusios su būsto administravimo paslaugomis.

Vis dėlto dienraščio žurnalistams pavyko surasti tas bevardes patalpas, kuriose veikia keli minėtos bendrovės darbuotojai.

Šie gūžčiojo pečiais, esą nežinantys, kodėl nėra jų firmos iškabos. Reikia klausti vadovo.

Pasakė ne savo pavardę

Vadovo asmenybė – ypač mįslinga.

Interneto svetainėje nurodoma, kad jis yra ir kitos bendrovės "Jobera LT" direktorius.

Virtualūs komentarai, švelniai tariant, ne itin jam palankūs.

Tačiau niekur neįmanoma surasti, kokia šių dviejų daug žadančių įmonių vadovo pavardė.

Pagaliau pavykus jam prisiskambinti, jaunatvišku ramiu balsu prisistato Martynu. Mėginimas sužinoti pavardę prailgsta. Pašnekovas vengia ją minėti.

Pagaliau išgirstame: "Esu Kirilovskis. Martynas Kirilovskis."

Patikrinus internete, Lietuvoje žmogaus tokia pavarde nėra. Galbūt ji ir nefigūruotų virtualioje erdvėje, jei minėtas asmuo neužsiiminėtų verslu ar viešai neskelbtų savo veiklos.

Tačiau štai toks Martynas Kirilovas, bet ne Kirilovskis, egzistuoja. Jis yra iš Plungės ir, pasirodo, būtent jis – įmonės "Jobera LT" vadovas, taigi, tas pats asmuo, kurio ir ieškome.

"Blogai nurodžiau savo pavardę? Negali būti? O kaip aš pasakiau? Kirilovskis? Gal jums pasigirdo? Du kartus taip pakartojau? Kaip čia taip nutiko?" – užkluptas meluojant M.Kirilovas negalėjo atsistebėti pats savimi.

Abejotinos praeities šleifas

Netrukus paaiškėjo, kodėl M.Kirilovas taip nenorėjo atskleisti savo tapatybės.

Minėtas asmuo – prieštaringos reputacijos veikėjas. Po susidūrimo su juo graužėsi ne vienas.

"Atsargiai: blefo inžinierius Martynas. Lietuvoje nūnai ne tik sodybų tuštėjimo, bet ir visokių prievartautojų, avantiūristų, sukčių klestėjimo metas. Naudodamiesi situacija desperacijon įstumtų žmonių sąskaita pelnosi marga parazituojančių asmenų šutvė", – taip savo nuoskaudą kolegoms iš laikraščio "Plungės žinios" liejo nuo M.Kirilovo nukentėjęs panevėžietis, kurį pastarasis buvo pasižadėjęs už atlygį įdarbinti užsienyje, bet apmulkino.

Pats M.Kirilovas yra kilęs iš Plungės, tad plungiškiai žurnalistai aktyviai užsiėmė savo kraštiečio abejotinos veiklos tyrimais.

Kelerius metus "Plungės žiniose" tęsėsi kriminalinis serialas apie Martyno veiklą.

Tiek pat metų žurnalistai su juo bylinėjosi teismuose ir laimėjo, nes tai, ką jie parašė, nebuvo netiesa.

Po šio sudėtingo konfliktų maratono M.Kirilovas nusprendė pakeisti veiklos pobūdį – iš įdarbinimo persimetė į daugiabučių administravimą.

Tad suprantama, kad jam reikėjo švarios reputacijos ir tikroji pavardė kėlė tam tikrų problemų.

Gal todėl minėtas asmuo pastaruoju metu būsimiems klientams stengiasi prisistatyti tik vardu, kad šiems nekiltų per daug klausimų.

Intensyvios kvailių paieškos?

Lietuvos respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų (Būsto rūmai) vadovas Juozas Antanaitis dienraščiui "Klaipėda" patvirtino, kad jau sulaukęs ne vieno daugiabučių namų savininkų bendrijos pirmininko skundo, esą juos skambučiais nuolat atakavo įmonės "Būsto aptarnavimas" atstovas, prisistatantis Martyno vardu.

Šis prašė, kad bendrijų pirmininkai leistų atlikti jų vadovaujamų bendrijų patikrinimą ir siekė gauti leidimą nufotografuoti dokumentus.

"Pirmininkas man pranešė, kad prieš keletą savaičių jam skambino kažkoks Martynas iš "Būsto aptarnavimo" ir pradėjo siūlyti būsto aptarnavimo paslaugas. Ir net ne paslaugas, o prašė patikrinti bendriją. Tai yra absurdas – ši įmonė neturi jokių teisinių svertų kontroliuoti bendrijų veiklą. Kiek žinau, pirmininkas, kuriam skambino, įrašė pokalbį ir žadėjo kreiptis į teisėsaugos institucijas", – tvirtino J.Antanaitis.

Pats M.Kirilovas, paprašytas pakomentuoti minėtą situaciją, viską neigė ir tvirtino, kad konkurentai siekia jį apšmeižti.

Patikslinus, kad Būsto rūmai vis dėlto yra asociacija ir neužsiima daugiabučių administravimu, tad jiems jie nėra konkurentai, M.Kirilovas vis tiek laikėsi savo versijos.

Klaidinimas sąmoningas?

Tai ne vieninteliai keisti dalykai, siejami su įmone "Būsto aptarnavimas".

Savo interneto svetainėje, kad būtų solidžiau, jie išvardija valstybės institucijas, kurios esą prižiūri šios įmonės veiklą – tarp jų ir Valstybinė energetikos inspekcija prie Energetikos ministerijos.

Pasidomėjus ar tikrai taip yra, inspekcijos direktoriaus pavaduotojas Ričardas Žoramskis patikslino: "Mes vykdome visos energetikos valstybinę kontrolę. Kadangi jie dirba energetikos srityje, tai, be abejo, patenka į mūsų kontroliuojamų įmonių sąrašą, bet šios bendrovės mūsų registre nėra."

Įmonės "Būsto aptarnavimas" internetiniame puslapyje surasti atsakingą žmogų, kuris galėtų paaiškinti, kodėl įsivėlė šis netikslumas, ne taip ir lengva.

Direktorius M.Kirilovas teigė, kad jis – ne programuotojas ir už klaidas jo vadovaujamos įmonės interneto svetainėje atsakyti negali.

Akcentuotina tai, kad Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio, koordinuojančio visų mieste veikiančių daugiabučių administratorių veiklą registre bendrovės "Būsto aptarnavimas" taip pat nėra.

"Klaipėdoje veiklą vykdo 13 daugiabučius administruojančių bendrovių, tačiau jūsų minėtos sąrašuose nematau. Esu kažką girdėjęs apie juos, jie, regis, bando veikti pagal jungtinės veiklos sutartis. Tokia veikla teisiškai galima, bet kai kur čia slypi tam tikri pavojai gyventojams. Ne paslaptis, būna atvejų, kai visokie veikėjai pasinaudoja žmonių patiklumu, pasiima jų pinigus ir pradingsta", – įspėjo Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Keista, atsiduoda visiskai uzsakytu straipsniu. Gyventojams tik i nauda, kad atsiranda galimybe rinktis iš komunaliniu paslaugu teikėju, nes siai dienai visa spauda, konkursai Klaipedoje dvelkia tik viena-dviem korporacijos imonem. Skaitykit tarp eiluciu mieli zmones

Katty

Katty portretas
Siaubas tas Joberas ir bustas pasirodo viena kontora ir jie yra priestocio gatvei teikia dar buhalterines paslaugas ir iesko darbuotoju ir apskritai keista imone turi tik 2 darbuotojus ir skelbia toki asortimenta paslaugu

midas

midas portretas
o kiek imoniu be pavadinimu labai itartinu ,,dirba ''klaipedoje?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių