Klaipėdiečiai dainomis ir parašais siekia išsaugoti Tauralaukio ąžuolus

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio gyventojai nepalaiko jau ateinančią savaitę prasidėsiančios Klaipėdos gatvės rekonstrukcijos, kurios metu numatoma iškirsti Tauralaukyje augančius ilgaamžius ąžuolus.

Nuomonę dėl planų Klaipėdos gatvės rekonstrukcijos metu iškirsti senus ąžuolus penktadienio vakarą išreikšti susirinko keliasdešimt žmonių.

„Mes čia susirinkome padaryti akciją „Pasikalbėjimas su ąžuolais“ ir tos akcijos prasmė yra užmegzti tam tikrą dvasinį ryšį su šiais vertingais medžiais. Šie ąžuolai yra netgi ne kelių, dešimties metų, bet šimtų metų – vienas iš jų siekia 200 metų amžių. Mums svarbu, ar šie ąžuolai yra kaip potenciali šio šalia esančio Tauralaukio dvaro vertybė, ar jie mums tiesiog yra nesvarbūs, istorijos šaknys mums yra nesvarbios?“, – žmonių susibūrimo tikslus dėstė Klaipėdos miestiečių draugijos pirmininkas ir Tauralaukio respublikos pirmininkas Benas Volodzka.

Mums svarbu, ar šie ąžuolai yra kaip potenciali šio šalia esančio Tauralaukio dvaro vertybė, ar jie mums tiesiog yra nesvarbūs, istorijos šaknys mums yra nesvarbios?

Pašnekovo teigimu, penktadienio vakarą susirinkusiems keliasdešimčiai žmonių ilgaamžiai ąžuolai, formuojantys Tauralaukio tapatybę, nėra vis vien. Tvirtinama, kad medžiai, kuriuos žmonės norėtų išsaugoti, taip pat yra Karalienės Luizės paveldo dalis bei alėjos, vedančios iš Tauralaukio į Klaipėdos miestą, dalis.

Penktadienį prie nupjauti pasmerktų ąžuolų rinkosi ne etatiniai protestuotojai, o miesto praeities gerbėjai ir mylėtojai. Pasipiktinimą sprendimu naikinti brandžius medžius klaipėdiečiai išreiškė lietuvių liaudies dainomis apie ąžuolą.

Susirinkę žmonės palaikė mintį, jog ąžuolai turėtų būti integruojami į gatvės rekonstrukcijos projektą ir išsaugomi. Tokiu keliu esą žengiama užsienio valstybėse.

Ąžuolų išsaugojimo idėją palaikantys žmonės pasirašė Klaipėdos merui, aplinkos ministrui, Kultūros paveldo departamento direktoriui adresuotą raštą, kuriuo prašoma koreguoti gatvės rekonstrukcijos projektą ir išsaugoti Tauralaukio ąžuolus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antidudorius

antidudorius portretas
Negaliu patikėti savo akimis ir ausimis. Bus pažeista žmonių teisė į gražią gamtą ir aplinką....Prisidengiant sovietiniais metodais ir popieriukais. Mes nežinom kas čia kaltas.... Pinigai nėra avarbiau už žmones. Lauk iš savivaldybės jūs ten. Užtenka jau jūsų.

antidudorius

antidudorius portretas
Laikas keistis...

Sakot prisirakinti?

Sakot prisirakinti? portretas
Tai manau kad pirmiausia prisirakinti turi tie kas buvo organizatoriai. Tuo pačiu ir sužinosime kas pas mus yra didžiausi kovotojai už gamtą ir gyventojų gerovę. Aš dar ir sausainių su arbata atneščiau..
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių