Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai ėmė lenkti grožio salonus

2009-02-26 09:00

Daugelis grožio paslaugas teikiančių meistrų pastebi, kad sulaukia gerokai mažiau klientų nei anksčiau. Prislėgti finansinių sunkumų klaipėdiečiai ėmė taupyti ir grožio sąskaita.

Ieško kur pigiau

Nors anksčiau norint patekti pas kirpėją, manikiūrininkę, vizažistę ar kitą grožio specialistą reikėdavo užsirašyti prieš savaitę ar net kelias, dabar daugelis jų priima ir be išankstinio susitarimo. Grožio meistrai pripažįsta, kad pastaruoju metu darbo jie beveik neturi.

"Kasmet sausį klientų sulaukdavome gerokai mažiau nei kitais mėnesiais, nes daugelis jų apsilankydavo prieš pat didžiąsias metų šventes – gruodį. Tačiau šiemet jų apmažėjimas iš dalies jau buvo jačiamas ir gruodį, o sausį ir vasarį jų sumažėjo perpus", – pasakojo keliuose grožio salonuose kirpėja dirbanti Sonata Šiškauskienė.

Pasak jos, dabar dažniausiai į kirpyklą užsukę klientai domisi, kiek kainuoja kirpimas, vėliau, jeigu kaina tenkina, jie sugrįžta, o jei ne – ieško kur pigiau. Šukuosenų meistrė tikino pastebėjusi ir tai, kad tos klientės, kurios anksčiau kirpdavosi dažnai, nusprendė auginti ilgus plaukus. Taip pat reta ateina jų dažyti.

"Išties pajutome, kad žmonės turi gerokai mažiau pinigų arba ėmė juos taupyti juodai dienai. Klientės nebesivaiko madų, jos pradėjo rinktis kuo paprastesnes šukuosenas tam, kad į kirpyklą užsukti reikėtų rečiau. Daugelis pačios ėmė dažytis plaukus namuose, nes pas meistrą tai atsieina ne taip ir pigiai", – tikino S.Šiškauskienė.

Kainų dar nemažins

Kirpėjos teigimu, moterų kirpimo įkainiai uostamiesčio grožio salonuose svyruoja nuo 25 iki 300 litų. Vyrams apsikirpti atsieina nuo 20 iki 200 litų. Plaukų dažymas kainuoja nuo 80 iki 300 litų.

Pašnekovė tikino, kad kaina priklauso nuo to, kokiame grožio salone lankomasi, kokio sudėtingumo modelinės šukuosenos pageidaujama bei kokio lygio meistras aptarnauja.

Apsikirpti pas neseniai karjerą pradėjusį kirpėją kainuoja pigiausiai. Vis dėlto tai ir rizikingiausia. "Neįgudęs meistras dažnai už paslaugas prašo menkos sumos, tačiau ne visada patenkina kliento lūkesčius. Tai juk suprantama, nes patirtis ateina daug ir sunkiai dirbant", – paaiškino S.Šiškauskienė.

Nors klientų ir mažėja, mažinti paslaugų įkainių kol kas neplanuojama. Kirpėja tikino, kad kainų sumažinti nėra kaip, nes per pastarąjį laikotarpį gerokai pabrango patentai, išaugo mokesčiai "Sodrai". Taip pat vis brangsta nuoma grožio salonuose.

"Beveik visi meistrai dirba pagal verslo liudijimus, todėl patys viskuo turime pasirūpinti – išsipirkti darbo vietą, reikalingas priemones, susimokėti mokesčius valstybei, o tai tikrai nėra pigu, todėl abejoju, ar paslaugų kainos ims mažėti", – kalbėjo ji.

S.Šiškauskienė įsitikinusi, kad daugelis meistrų ir taip klientams taiko įvairias nuolaidas, ypač tiems, kurie vienu metu pageidauja kelių paslaugų, pavyzdžiui, kai vienu metu ir kerpa, ir dažo plaukus.

Atsisako ir kitų paslaugų

Septynerius metus manikiūrininke dirbanti Svetlana Kamarauskienė pasakojo, kad pastaruoju metu sulaukianti tiek klientų, kiek tuomet, kai pradėjo dirbti.

"Visada sunkiausiai susirinkti klientų ratą tol, kol dar esi pradedantis meistras, nes daugelis bijo, kad paslaugą atliksi ne taip, kaip reikia. Tačiau per tiek metų įgijau daug nuolatinių klienčių, net nebegalėjau priimti visų norinčių. Kartais reikėdavo darbuotis ir vėlyvais vakarais, ir važiuoti į klienčių namus, o dabar laisvų vietų turiu tikrai nemažai", – teigė S.Kamarauskienė.

Specialistė tikino nežinanti, ar tai susiję su finansine krize, ar klientėms tiesiog nebereikia manikiūro paslaugų.

"Na, kai kurios pasiturinčios klientės paskambina ir sako, kad kol kas manikiūro paslaugų atsisakys. Jos tikina norinčios leisti pailsėti natūraliems nagams, todėl nusiima priauginamus", – prisiminė S.Kamarauskienė.

Ne ką geresnius laikus išgyvena ir makiažo bei masažų specialistai. Daugelis jų tikina, kad klientės vis rečiau prašo proginių makiažų. Reta jų benori ir veido masažų ar kaukių.

"Kol kas klienčių dar netrūksta. Tačiau daugelis jų šiuo metu ateina tik todėl, kad per šventes gavo dovanų čekių įvairioms procedūroms atlikti. Kiek klienčių sulauksime vėliau, nuspėti sunku. Tikėtina, kad jų gerokai sumažės, nes makiažas ar masažas nėra tos procedūros, kurios moteriai mirtinai būtinos", – tvirtino vizažistė Neringa Vaitukaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų