Klaipėdos zoologijos sode – mažylių gausa

Klaipėdos rajone įsikūrusio zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtojams – neramios dienos. Vienu metu tenka rūpintis ką tik gimusiais liūtukais, tigriukais ir karakalais. Tokios palikuonių gausos gyvūnų prižiūrėtojai nepamena jau kelerius metus.

"Štai ką daro karantinas. Dar nėra taip buvę, kad vienu metu turėtume tiek daug mažylių. Kovo 29 d. liūtė atsivedė dvi liūtukes. Kadangi patelei vėl prasidėjo ruja, teko mažyles atskirti nuo mamos. Mažylėmis rūpinamės pačios. Su mama liūtukės gyveno pusantro mėnesio, tad mamos pieno jos dar gavo, bet po truputį duodame ir kitokio maisto", – pasakojo zoologijos sodo darbuotoja Aistė Vėliūtė-Čepulienė.

Balandžio 5-ąją karakalų porelė atsivedė du mažylius, patinėlį ir patelę. Karakalas – vienas gražiausių katininių šeimos plėšrūnų.

Meilinasi: net didžiausi sodo gyventojai – liūtai ir tigrai, vos pasirodžius prižiūrėtojams, prašosi dėmesio, pakasyti paausius. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

"Vieną karakaliuką teko paimti nuo mamos, nes mažylį ji buvo skaudžiai numetusi. Gal kas nors ją išgąsdino? Neaišku. Dabar karakaliuku tenka rūpintis mums patiems", – tikino zoologijos sodo darbuotoja.

Vieną karakaliuką teko paimti nuo mamos, nes mažylį ji buvo skaudžiai numetusi. Gal kas nors ją išgąsdino? Neaišku. Dabar karakaliuku tenka rūpintis mums patiems.

Balandžio 15-ąją zoologijos sode gimė du tigriukai. O šie, skirtingai nei liūtukai, ėmė rodyti charakterį.

Zoologijos sodo darbuotojų namuose šiuo metu laikomi tigriukai šokdina tiek suaugusiuosius, tiek darbuotojų šeimos vaikus.

Mažyliai dažnai reiškia pretenzijas, jei jiems kas nors nepatinka, tuoj pat emocijas parodo balsu.

O štai liūtukės pasitaikė itin gero charakterio. Nors jos ir yra rimčiausių plėšrūnų palikuonės, jauniklės kol kas baikštesnės, dažniau ieško prieglaudos ir slėptuvės.

Zoologijos sodo darbuotojai tikina, kad yra buvę pavasarių, kai netekdavo pasidžiaugti nė vieno plėšrūno vada.

O šiemet, be tigrų ir liūtų, sode užgimė keturi baltųjų vilkų jaunikliai.

Mažylius tėvai labai gina ir saugo. Iš pradžių vilkų porelė į gyvūnų prižiūrėtojus nekreipė dėmesio, tačiau užteko vienam jų paimti vilkiukus skiepams ir antihelmintiniams vaistams sugirdyti, tėvai ėmė ginti savo valdas.

Tiesa, jie tai daro tyliai, neurzgia, tik stipriai spirdami priekinėmis kojomis tranko voljero tvorą.

Priežiūra: karakalų mažyliais tenka rūpintis ne tik sodo prižiūrėtojams, bet ir jų vaikams. Tomas su mažuoju karakaliuku nesiskiria net naktį, jauniklis mėgsta snausti berniuko lovoje. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Šį pavasarį mažylių atsivedė ir zoologijos sode gyvenančios kengūros. Šiais metais gimė trys kengūriukai.

Palikuonių susilaukė ir Dovydo elnių pora.

Per karantiną buvęs uždarytas zoologijos sodas pasikeitė neatpažįstamai – daug kur suremontuoti voljerai, pertvarkytos erdvės, atnaujintos pastogės ir slėptuvės gyvūnams.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos zoologijos sodasLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmogus

Zmogus portretas
Kauno žvėrynas yra pasityčiojimas ir pinigų plovykla, kaušas tu jaigu nieko nesupranti, o šitas žmogus išsikovojo tokį vardą. Vienintelį jy galima laikyti tokiu pavadinimu. O kauna senai reikėjo uždaryti. Kiek pinigų nuplautas, bet jokios naudos nepadaryta.

Agne

Agne portretas
Kirvis, jau taso tuos tigriukus. Tik šiai dienai jau 15 eu nuo galvos.

kirvis

kirvis portretas
nu vel gales tasyti zmones tigriukus uz 10euru
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių