Po dingusių Klaipėdos politikų posėdžių įrašų sąmyšio – pokyčiai

Kilęs sąmyšis dėl iš viešos erdvės pradingusių savivaldybės komitetų posėdžių įrašų verčia politikus keisti tarybos veiklos reglamentą. Siūloma komitetų posėdžių įrašus viešinti mėnesį, o patiems tarybos nariams šie įrašai bus prieinami gal net metus.

Penktadienį posėdžiavusi Savivaldybės tarybos veiklos reglamento komisija apsisprendė miesto tarybai teikti būtent tokio pobūdžio reglamento patikslinimą.

„Visi komisijos nariai pritarė tam, kad įrašai turi būti vieši. Tik tiek, kad buvo prašoma pasirinkti tokį periodą, kuris būtų adekvatus poreikiui. To reikalauja Asmens duomenų įstatymas. Kalbame apie tai, kokio tikslo siekiame tokiu sprendimu. Tikslas yra suteikti visuomenei, politikams galimybę susipažinti su posėdžių turiniu. Tačiau kilo klausimas, ar tokie įrašai turi būti viešai prieinami visą laiką?“ – situaciją komentavo Savivaldybės tarybos veiklos reglamento komisijos pirmininkė Judita Simonavičiūtė.

Savivaldybės specialistams taip pat kilo klausimų, kaip jiems užtikrinti visų įrašų prieinamumą neribotą laiką.

„Taip, yra technologiniai dalykai, ir įrašų laikymas viešai prieinamoje platformoje gali būtų brangokas dalykas. Tarybos nariai tikino, kad kai kurių įrašų jiems gali prireikti ir ilgiau nei mėnesį. Kai kurių, pavyzdžiui, strateginių klausimų svarstymas gali trukti metus. Todėl politikai galės prieiti prie įrašų archyvo visus metus. Be to, tarybos nariai teikia metų veiklos ataskaitas, tad jiems šių duomenų taip pat gali reikėti“, – paaiškino J.Simonavičiūtė.

Tikėtina, kad tarybos veiklos reglamento pakeitimai bus svarstomi vasario pabaigoje vyksiančiame tarybos posėdyje.

Iki tol visi komitetų posėdžių vaizdo įrašai bus viešai prieinami valandą ar pusantros nuo to momento, kai baigsis tiesioginė transliacija.

Atskirus prisijungimus prie vaizdo įrašo archyvo savivaldybės administracija suteikia bendruomenių atstovams, seniūnaičiams ar savivaldybės įmonių atstovams, jei šie pageidauja susipažinti su posėdžio turiniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija Malakauskienė

Vilija Malakauskienė portretas
Manau, kad svarstomi klausimai dėl gyventojų aktyvesnio dalyvavimo turėtų būti prieinami gyventojams bent pora savaičių, nes dirbantys kitus darbus asmenys, jei jie dirba ne oficinį darbą, turėtų galimybę peržiūrėti aktualių jiems klausimų svarstymą, kaip mašinų parkavimo įkainių ar zonų keitimo ir kita.

tikrai

tikrai portretas
samyšis tarybinės klaipėdos žurnalistų kelnėse

Loxui

Loxui portretas
Joks įstatymas nereguliuoja nuotoliniu būdu vykstančių posėdžių įrašų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių