R. Židžiūnienė: kai kurie šokyje atranda save

Pozityvumu ir meile savo darbui trykštanti, jau 18 metų choreografe dirbanti klaipėdietė Rūta Židžiūnienė kasmet organizuoja linijinių šokių festivalius ir stovyklas, į kuriuos įtraukia vis daugiau žmonių.

Tarptautinėse šokių varžybose jos mokiniai užima pirmąsias vietas, skina laimėjimus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, kur tenka rungtis su šimtais šokėjų iš įvairių pasaulio šalių.

Linijinių šokių mokykla „Linedance LT“ savo veiklą pradėjo 2003 m. Vilniuje ir Klaipėdoje.

Sostinėje ją inicijavo Renata Janušonienė, o Klaipėdoje – R. Židžiūnienė. Mokykla subūrė tūkstančius šokėjų, gimė festivalis „Draugystės tiltas“.

Šis festivalis išaugo nuo 200 iki 2 100 dalyvių, pasklido po visus Lietuvos miestus, prisidėjo prie paramos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios Onkologijos centrui, užaugino ir kitą festivalį – „Hakuna Matata“, skirtą mažiausiems šokėjams.

Linijinių šokių veikla plėtėsi ir už mūsų šalies ribų – Lietuvos vardas nuskambėjo ir trispalvė garbingai buvo keliama šokių festivaliuose Estijoje, Andoroje, Maroke, Ispanijoje.

„Idėjos prasideda nuo vieno žmogaus, bet suburia daugelį ir tuomet pasiekiami rezultatai. Aš ir mano kolegė Renata pradėjome organizuoti linijinius šokius. Ji juos pradėjo sostinėje, o aš – Klaipėdoje. Tai buvo naujo stiliaus kūrimas. Kai pradėjau Klaipėdoje, tikrai nežinojau, kaip viskas klostysis. Bet jau 18-us metus dalyvauja daugybė žmonių, jų skaičius buvo pasiekęs per du tūkstančius dalyvių“, – kalbėjo R. Židžiūnienė.

Kandidatė į „Metų klaipėdietės“ titulą taip pat dalyvavo ir padėjo mažiesiems išpildyti ne vieną norą projekte „Vaikų svajonės“.

Prasidėjus kariniams veiksmams Ukrainoje, prisidėjo prie finansinės paramos rinkimo ukrainiečiams.

Choreografė pažymėjo, kad yra World Country Dance Federation nacionalinė teisėja.

„Teisėjavau Olandijoje, Danijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, o šiemet teisėjausiu pasaulinėse varžybose Šveicarijoje“, – užsiminė R. Židžiūnienė.

Moteris teigė niekada nesvarsčiusi kraustytis į kitus Lietuvos ar pasaulio miestus, nes save geriausiai įsivaizduoja būtent Klaipėdoje.

„Išvažiuoju į seminarus, varžybas, keliones, bet man labai gera čia sugrįžti. Tikrai niekada nesvarsčiau galimybės kažkur kraustytis. Man viskas Klaipėdoje tinka“, – tikino R. Židžiūnienė.

Anot jos, šokių mokyklos dalyviai patys imasi iniciatyvos, siūlo naujas idėjas, kurias siekia įgyvendinti.

„Pernai gimė idėja įtraukti mažuosius šokėjus. Basanavičiaus g. Palangoje šoko 900 vaikų. Vėliau organizavome šokius kelte, buvo du „šokantys“ keltai mariose, o juose šoko po 300 dalyvių. Kasmet, minėdami Tarptautinę šokio dieną Klaipėdoje, šokame vis skirtingose vietose, tai – mūsų dovana Klaipėdai ir kartu šventė mums“, – kalbėjo choreografė.

Moteris teigė, kad jos darbas jai – atgaiva, jame ji pasikrauna teigiamų minčių ir jėgų.

„Jeigu ateinu į darbą pavargusi, išeinu pailsėjusi. Ten labai gera, visi pozityvūs, pamirštame visas problemas ir leidžiame sau pailsėti. Čia atėję koncentruojasi į šokį, muziką, vidinį išsilaisvinimą. Kai kurie šokyje atranda save, jiems šokis – ne sportas, o bendruomenė, kurioje gera būti“, – pažymėjo R. Židžiūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
ir tai visi nuopelnai Klaipėdai? šių "nuopelnų" pakanka tapti metų klaipėdiete? net nejuokinga...

Magija

Magija portretas
Pasitaisau: graciles, formosae

Magija

Magija portretas
Užpernai, vasarą man teko laimė Palangoje pamatyti šokius apie kuriuos čia rašoma. Likau priblokštas, pakerėtas. Pasakiško grožio reginys, užhipnotizavo šokių lengvumas, sinchroniškumas, skoningai parinkta šiuolaikinė vakarietiška muzika. Tai magija, vien prisiminus svaigsta galva. Milijonas ačiū šokėjoms už jų plastiškus, lengvus šokius. O mūsų šokėjos - gracias, formosae, t.y. grakščios, formingos (eilutė iš studentų himno ”Gaudeamus’).
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių