Senasis turgus kviečia į atnaujintą halę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos senamiestyje esantis Senasis turgus miestiečius ragina apsilankyti atnaujintoje prekybos halėje. Per rekordiškai trumpą laiką statybininkai sugebėjo iš pagrindų renovuoti prekybininkams skirtą erdvę.

Naujos vietos prekeiviams

"Visos Europos miestuose turgūs dažniausiai būna įsikūrę senamiesčiuose. Tad turgus turi būti miesto puošmena. Mūsų užduotis buvo sudaryti kuo geresnes sąlygas prekybininkams. Kai kurie žmonės Senajame turguje prekiauja jau 30 m. Man buvo gėda žiūrėti, kokiomis sąlygomis jie dirba", – tikino laikinai įmonei "Senasis turgus" vadovaujantis Viačeslavas Karmanovas.

Pokyčių prašosi ne tik senoji turgaus halė, planuojama rekonstruoti ir lauko paviljoną.

Negali turgus gyvuoti be žuvies uodegos.

"Norėdami pritraukti kuo daugiau prekybininkų, turime jiems pasiūlyti kuo geresnes sąlygas. To pirmiausia ir ėmėmės. Sutvarkėme prekybininkams darbo vietas, įrengėme naujus šaldytuvus, pertvarkėme apšvietimą, suremontavome sienas, paklojome naują grindų dangą. Statybininkai suklijavo akmens masės plyteles. Viską darėme, kad žmonės patogiai dirbtų", – tikino V.Karmanovas.

Halėje atnaujintas ir sanitarinis mazgas, įrengtos naujos kriauklės, o prekybininkų poreikiams dabar tiekiamas karštas ir šaltas vanduo.

Atnaujins prekybą žuvimis

Pasikeitusias darbo sąlygas jau įvertino prekeiviai. Norą dirbti ėmė reikšti nauji verslininkai.

"Žmonės mato pokyčius ir įžvelgia perspektyvas. Pradėjo dirbi zooprekių skyrius, nuo sausio Senajame turguje prasidės prekyba žuvimis. Negali turgus gyvuoti be žuvies uodegos. Reikia ir prekybininkus įkvėpti. Matau, kad jie pajuto, jog yra vertinami", – patikino V.Karmanovas.

Pasibaigus karantinui, į atnaujintą halę persikels ir vaisių bei daržovių pardavėjai, nuo sausio jau bus prekiaujama žuvimi.

Halė atnaujinta per rekordiškai trumpą laiką – mažiau nei šešis mėnesius.

Laukia pokyčiai

"Ateityje planuojame perkelti prekiautojus rūbais į kitą vietą. Kitais metais bandysime išardyti 1987 m. statytus prekystalius po pavėsinėmis. Ten jau nesaugu prekiauti. Geriau būtų sutvarkyti šią erdvę ir paskirti mugės dalyviams, amatininkams. Juk kažkada pandemija vis dėlto pasibaigs, uostamiestis sulauks kruizinių laivų. Šioje vietoje galėtų kurtis suvenyrų prekybininkai", – patikino V.Karmanovas.

Senojo turgaus teikiamas paslaugas įvertino ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Senasis turgus pamažu artėja prie tos vizijos, kuri su juo yra siejama. Tai nuolat gyvas, šurmuliuojantis miesto turgus, kuriame miestiečiai ir turistai mėgtų lankytis net ir tada, kai neketina nieko pirkti", – kalbėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vieta

Vieta portretas
kuri nuo senovės vadinama turgumi turi būti tikru turgum kur per savaitgalį suvažiuoja ūkininkai ir amatininkai, mažų įmonėlių savininkai su savo prekėm. O čia ką mes matom? Ogi tų pačių maksiminių ir lenkiškų prekių prekybos vietą. Jau neskaitant to kad smulkus prekiautojas verčiamas mokėti už vietą. Kažkaip neatsimenu kad pvz. Klaipėdos istorijoje aprašomame Anikės aikštės turguje kas rinkliavas už stovėjimą ir prekiavimą rinktų? Gal tada šiandien pavadinkim ,,Įmonių turgus "ar ,,Uabų turgus?"?

Kiek vietos kaina

Kiek vietos kaina portretas
dienai?

Be šmiežto

Be šmiežto portretas
Senas turgus turi išlikti, kad ir kaip svajojantys jį pasisavinti, privatizuoti šmeižia komentaruose pardavėjus. mes per tiek metų, gerai žinome, kas lenkiška, kas užauginta. Blogai tik, kad laikinasis direktorius verčia pardavėjus prekiauti kasdien. Mes, pirkėjai, kasdien į turgavietę tikrai neinam.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių