Stokholmo dietai – įtarimai

Kilus moterų nepasitenkinimui dėl Stokholmo dietos agresyvių reklaminių žinučių, netrukus įsikišo Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT). Įtarimai pareikšti ir dėl netikrų vartotojų istorijų apie tai, kaip "stebuklingai greitai jie atsikratė svorio".

Šio mėnesio pradžioje dienraštis "Klaipėda" rašė apie Lietuvoje ir užsienyje sparčiai plintančią Stokholmo dietą, kurios kūrėjai reklaminiais pranešimais akivaizdžiai persistengė.

Žmonėms sistemingai siuntinėjami provokuojami elektroniniai laiškai, kuriais apeliuojama į jų emocijas, siūlomos "ypatingos" 80 proc. nuolaidos, kurios esą galios tik 24 val.". Tačiau po kelių dienų klientai ir toliau masinami tais pačiais pasiūlymais.

Apgaudinėti vartotojus akcijos trumpalaikiškumu, skatinant juos nedelsiant priimti sprendimą, Lietuvoje yra draudžiama.

Pasak Konkurencijos tarybos Nesąžiningos komercinės veiklos tyrimo skyriaus laikinai einančios vedėjo pavaduotojo pareigas Ditės Anilionienės, įvertinus interneto svetainėje skleidžiamą informaciją, manoma, kad Latvijos bendrovė galėjo pažeisti Nesąžiningos komercinės veiklos direktyvą. Medžiaga buvo perduota VVTAT.

Pastarajai jau kiek anksčiau užkliuvo bendrovės platinama informacija.

Ne tik dėl veikiausiai realybės neatitinkančių reklaminių laiškų, bet ir dėl klaidingos informacijos internetiniame puslapyje "www.stockholmdiet.com/lt".

"Užfiksavome, jog šiame tinklalapyje taip pat pateikiami galbūt išgalvoti žmonių atsiliepimai ir jų pasiekti rezultatai. VVTAT dar praėjusių metų rudenį kreipėsi į administratorius ir įspėjo dėl platinamos informacijos, kuri gali turėti nesąžiningos komercinės veiklos požymių – buvo skleidžiamos netikros vartotojų istorijos, kaip jie atsikratė svorio ir panašiai", – aiškino VVTAT  Nesąžiningos komercinės veiklos ir reklamos skyriaus vyriausioji specialistė Justina Kirstukė.

Jos žodžiais tariant, VVTAT neturi įgaliojimų nagrinėti ūkio subjekto komercinę veiklą Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo požiūriu, kai komercinės veiklos subjektas yra ne Lietuvoje, o kitoje ES šalyje narėje registruotas juridinis asmuo".

Todėl visa informacija perduota kompetentingai Latvijos institucijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija

Vilija portretas
Pabandžiau, nes buvo įdomu, ką pasiūlys. O pasiūlė labai įdomiai - melionai matuojami puodeliais, dar įdomesnis matas Kanopa! Gaila, kad susirašinėjimo atsekti nebegaliu, bet tai tikra nesąmonė. Kilo.lt, dieta.lt čia reikia kreiptis. Šiaip tai geriausia dieta - pleistras (ant burnos).

Paskubekit, -akcijos laikas ribotas!

Paskubekit, -akcijos laikas ribotas! portretas
Tai ir pimpalo didinimo reklamu pilna visur...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių