Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip prižiūrėti baldų apmušalus?

2010-07-28 15:05
Kaip prižiūrėti baldų apmušalus?
Kaip prižiūrėti baldų apmušalus? / DMN nuotr.

Jei norite, kad baldai tarnautų ilgai, labai svarbu tinkamai juos prižiūrėti, o apie baldų paskirtį ir galimą nusidėvėjimą reikėtų pagalvoti dar prieš juos renkantis.

Pavyzdžiui, jei turite gyvūnų, „Viva sofa“ baldų meistrai rekomenduoja rinktis minkštus baldus, aptrauktus gobelenu, tuomet gyvūnų padaryti įbrėžimai ar įkandimai bus ne taip matomi, kaip ant odinių baldų. Jeigu turite mažų vaikų, šviesios odos baldus taip pat pasilikite ateičiai. Rūkantys galėtų pasirinkti baldus su ugniai atsparia apdaila – ant tokių baldų apmušalų užkritę pelenai tiesiog užgęsta.

Išvalyti baldus galite patikėti tuo užsiimančioms įmonėms arba valyti patys. Skirtingų rūšių apmušalams skirtos skirtingos priežiūros priemonės, tačiau svarbiausia – dėmes išvalyti nelaukiant, kol jos giliai įsigers į audinį ar išdžius.

Kad gobelenas ilgiau išliktų gražus

Minkštų baldų apmušalų nesiurbkite pernelyg dažnai – kartu su dulkėmis siurblys įtraukia ir smulkius audinio šerelius, todėl apmušalai praranda savo kokybę, greičiau dyla, išsitampo.

Nedaug kam pavyksta išvengti smulkių ar didesnių dėmių ant baldų apmušalų. O kaip jas išvalyti? Kavos dėmę išvalysite, įtrynę ją gabalėliu muilo, pavalę drėgnu skudurėliu ir leidę audiniui išdžiūti. Ant raudonojo vyno dėmės užbarstykite druskos, palaukite, kol vynas susigers į jos kristalus, o kai medžiaga išdžius, išsiurbkite dulkių siurbliu. Žvakių vašką pašalinsite keliais etapais – pirmiausia nukrapštykite sustingusį vašką, ant dėmės uždėkite servetėlę ir palyginkite šiltu lygintuvu, o likučius išvalykite dėmių valikliu.

Odinių baldų priežiūra

Nors odinių baldų priežiūra nėra labai sudėtinga, tačiau labai svarbu laikytis kelių pagrindinių taisyklių. Kaip ir žmogaus, taip ir baldų odai reikia drėgmės – itin sausoje aplinkoje odiniai baldai ima džiūti, oda traukiasi, trūkinėja, tampa trapi. Todėl odinius baldus reikia reguliariai nušluostyti minkšta drėgna šluoste. Tačiau neleiskite vandeniui ar kitam skysčiui įsigerti – ant odos liks dėmės. Be to, niekada nedžiovinkite sušlapusių odinių paviršių plaukų džiovintuvu ar lygintuvu.

„Viva sofa“ specialistai įspėja, kad odinių baldų valymui netinka nei indų ploviklis, nei skalbimo milteliai – baldus valykite minkšta šluoste, sudrėkinta šiltame vandenyje, silpnu neutralaus muilo tirpalu arba įsigykite kokybišką valymo priemonę. Dėmes galima išvalyti specialiomis valymo priemonėmis, tačiau, pavyzdžiui, augalinės ar gyvulinės kilmės riebalus pakanka nuvalyti sausa šluoste, negalima naudoti vandens ar valiklių. O tušinuko dėmes pašalinsite tiesiog švelniai patrynę išteptą vietą dantų pasta ir nuvalę drėgna šluoste.

Naudinga informacija – iš turinčiųjų patirtį

Pirkdami baldus, dėl jų priežiūros visuomet pasikonsultuokite su baldų pardavėjais. „Viva sofa“ baldų meistrai baldus gamina jau daugiau nei 15 metų ir puikiai nusimano apie jų savybes, todėl suteiks profesionalių patarimų, kokius baldų apmušalus pasirinkti vienu ar kitu atveju, kaip juos saugoti, valyti ir prižiūrėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų