D. Mertinas: nesuprantu mados pasakoti apie padidintas krūtines

Žiniasklaidoje netrūksta pranešimų apie paslaptingai pradingusius žmones. Nelegali prekyba organais – tokia versija tampa vis realesnė. Artimiau susipažinti su šia problema netikėtai teko ir garsiam lietuvių aktoriui Daliui Mertinui, naujausioje LNK serialo „Kriminalistai" serijoje vaidinančiam prekybos organais šulą.

Tiesa, fasadinė D.Mertino personažo pusė - visai kitokia. Žavaus aktoriaus įkūnytas serialo „Kriminalistai" herojus visuomenei prisistato kaip plastikos chirurgijos klinikos šeimininkas. D.Mertinas, paklaustas kaip vertina nūdienos grožio kultą, neretai kuriamą skalpelio pagalba, pasakoja, jog plastikos chirurgijos nesmerkia, tačiau pateisina ją tik tuomet, kai yra tikrai reikalinga.

„Aš, kaip ir daugelis, tikrai negaliu suprasti šiandieninės mados garsiai pasakoti apie padidintas krūtines ir nusiurbtus riebalus. Plastinę chirurgiją vertinu kaip vieną pažangiausių medicinos sričių. Tačiau manau, kad jos griebtis reikia tik esant būtinybei, o ne siekiant įsivaizduojamo tobulumo. Juk botulino injekcijų išlygintos raukšlės laiko atgal neatsuks",– mano D.Mertinas.

Nors žinomas kino, teatro bei televizijos aktorius yra sukūręs galybę įvairių vaidmenų – tiek teigiamų, tiek neigiamų – daugelis žiūrovų sutiks, jog išvysti D.Mertiną tokio brutalaus veikėjo amplua bus ganėtinai neįprasta. Kaip pasakoja Dalius, šis vaidmuo jam buvo ne tik įdomus profesinis iššūkis, tačiau taip pat ir akstinas prisiminti, jog  už savojo kiemo vyksta protu nesuvokiami dalykai.

„Manau, jog nelegali organų prekyba yra didžiulė problema visame pasaulyje. Galbūt per mažai apie tai šnekame, galbūt yra rodoma per mažai iniciatyvos skatinant organų donorystę. Todėl tokios istorijos kaip „Kriminalistuose„ neretai skamba tiesiog neįtikėtinai. Tačiau tai yra realybė ir mes neturėtume pamiršti, jog yra būdų, galinčių padėti nors kiek pažaboti tokius baisius dalykus. Pavyzdžiui, organų donorystės skatinimas. Juk tai gali sumažinti poreikį ieškoti organų juodojoje rinkoje“, – savo nuomonę dėsto garsus aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių