Režisierė D. Ibelhauptaitė prašo: neleiskime žūti talentams

  • Teksto dydis:

Režisierė Dalia Ibelhauptaitė prašo žmonių padėti meninkams būti išgirstiems.

„Klasikinės muzikos, teatro, šokio ir kiti scenos meno renginiai vis dar draudžiami, net ir lauke!, – sekmadienį feisbuke rašė žinoma moteris. – O čia kviečiu pažiūrėti, kaip atrodo tuščios kėdės didžiuliame kieme – dideli ir saugūs atstumai, bet vis dar be žiūrovų... O tūkstančiai įvairių sceninio meno sričių kūrėjų yra palikti nežinioje, be galimybės vykdyti savo profesinę veiklą ir atsidūrę pavojuje prarasti savo profesinius įgūdžius. Aš jau nekalbu apie žiūrovus, kurie tikrai yra pasiilgę aukščiausios kokybės gyvo garso ir vaizdo...Dalinkimės šiais vaizdais, linkėdami saulėto sekmadienio, ir tikėkime, kad Lietuvos Vyriausybė mus išgirs. Lietuva turi super didelius tarptautinius talentus visose meno srityse, daugelis jų – gyvasis scenos menas, kuris be kolegų scenoje ir be žiūrovų yra neįmanomas arba nepilnavertis... Neleiskim jam žūti!“, – rašo D. Ibelhauptaitė.

„Facebook“ nuotr.
 

„Facebook“ nuotr.

Primename, kad karantinas Lietuvoje yra paskelbtas iki gegužės 31 dienos 24 val. Jo sąlygos palaipsniui yra švelninamos, tačiau meno renginiai kol kas nėra leidžiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nepražūsit ponia Dale,atsiras daugiau proto ir gyvenimiškų įgūdžių,išmoksit gyvent tokiame spektaklyje kuriame mes praleidžiam visą savo gyvenimą.Pritrūko vieno kito tūkstančio smulkioms išlaidoms ir praskydote.Turėkit daugiau fantazijos ir gyvenimiškų spalvų....

Vika

Vika portretas
Kaip po keliolika tūkstančių talentai uždirbdavo per vieną pasirodymą ,tada viskas gerai buvo.O ar jie suprato tuos kurie gyvena iš 242,-€ .,taip gyveno prieš karantina ir dabar.Reikia moketi gyventi iš mažų pajamų, nes už 242,-€ per mėnesį reikia sugebėti išgyventi vienam žmogui,čia irgi talentas .Viską apsimokėti ir iš 50,-€ prasimaitinti per visą mėnesį.

Anonimas

Anonimas portretas
Pandemija įtikinamai parodė ir įrodė , kad LYGINANT SU TIKRO DARBO ŽMONĖMIS ,- profesionalūs dainininkai , šokėjai , menininkai , muzikantai ir sportininkai kritiniais momentais pagrindinei žmonių daugumai visiškai nėra svarbūs . Jeigu ne jų įsakmus išmaldos prašymas prie Seimo , ar Vyriausybės,- jie būtų visai užmiršti. Lietuvoje kapitalistinė santvarka ir rinkos (turgaus) ekonomika . Žmonės atlyginimus gauna už savo darbu pagamintą maistą , kitas tuo momentu pagamintas paklausias ir pirmo būtinumo prekes . Pilnai pritariu komentatoriui , kad visada reikia turėti tikrą profesiją . Ne slėpti ,bet valstybei mokėti teisingus mokesčius , o esant laisvalaikiui šalia darbinės profesijos galima dainuoti , armonika pagroti , ar štangą pakilnoti .
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių