Pereiti į pagrindinį turinį

134 darbai

2009-05-14 09:00

Koncertų salės II aukšto fojė rengiama penktoji šviesaus atminimo architekto Alfredo Gyčio Tiškaus grafikos, akvarelės ir pastelės darbų paroda.

Pernai gegužę anapilin išėjusio Klaipėdos miesto garbės piliečio, "Architektūros riterio" ordino kavalieriaus, Lietuvos nusipelniusio Architekto parodoje eksponuojami 134 darbai.

"Gyčio kūrybinis braižas išliko artimas lietuvių liaudies menui, o gyvendamas ir dirbdamas pajūryje jis tapo tvirtu pajūrio žmogumi.

Gerbdamas lietuvišką savo praeitį, nepasiduodamas svetimoms naujovėms, puoselėdamas meilę žmogui, gamtai, pajūriui ir

architektūrai, – tai jis parodė mums savo grafikos, akvarelės ir pastelės darbuose, kurie iškeliavo į bičiulių, draugų, pažįstamų ir jo kūrybos gerbėjų namus. Šioje parodoje Gyčio darbai grįžo į būrį, už ką visiems nuoširdžiai dėkoja parodos rengėjai", – rašoma parodos anotacijoje.

Architektas A.G.Tiškus paliko ryškų pėdsaką Klaipėdos miesto, jo urbanistikos ir architektūros istorijoje. Apie jį, kaip apie architektą, kalba jo gauti apdovanojimai ir vardai. Tačiau vardai ir titulai, ypač žmogui išėjus anapilin, greitai pamirštami. Nepamirštami lieka darbai. Ir nors architektai priklauso tai menininkų kastai, kurių kūriniai išlieka ilgiausiai, esant dabartiniam gyvenimo tempui keičiasi net jie. A.G.Tiškus yra sakęs: "Skaudu, kai dar būnant gyvam tavo objektai, į kuriuos širdį įdėjai, dingsta. Arba pasikeičia taip, kad sunku atpažinti". G.Tiškaus projektuoti Klaipėdos kvartalai bei atskiri pastatai kūrė Klaipėdą. Tokią Klaipėdą, kuri turėtų savitą veidą, stilių ir išsiskirtų iš kitų Lietuvos miestų. Jeigu ne tvirta architekto pozicija, Klaipėda galėjo tapti panaši į daugelį beveidžių "tarybinių" miestų. Jo dėka į Klaipėdos architektūrą grįžo vizitine mūsų miesto kortele tapusi raudona klinkerio plyta.

A.G.Tiškaus darbų paroda atidaroma šiandien 16.30 val. ir veiks iki birželio 24 d.– tądien autoriui būtų sukakę 75 metai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų