Lietuvaitės – turkiškų serialų lopšyje

"Bent jau musulmoniškame pasaulyje Stambulas yra ir laisvos meilės, ir laisvės miestas", – sako neseniai iš naujo turkiško serialo pristatymo filmavimo grįžusi žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva. Ji kartu su taip pat žinomu televizijos veidu ir floriste Kristina Rimiene Stambule susipažino su kitokia Turkija.

Intriguojantis pasiūlymas

K.Rimienė ir R.Šakalytė-Jakovleva jas užbūrusiame Stambule praleido tris dienas. Žinomos moterys buvo pakviestos filmuotis greitai TV8 eteryje pasirodysiančio turkiško serialo "Meilės miestas" pristatyme Lietuvos žiūrovams.

Moterys neslėpė – toks pasiūlymas jas labai suintrigavo ir paglostė moterišką savimeilę. "Ne kasdien tokius pasiūlymus gaunu. Galima sakyti, kad beveik nedvejojau, tik su šeima viską suderinau. Buvau labai susijaudinusi", – prisipažino K.Rimienė.

R.Šakalytė-Jakovleva prasitarė jau seniai svajojusi aplankyti Stambulą, tačiau kokios nors aplinkybės vis pakišdavo koją: įtempta tenykštė politinė situacija, teroro išpuoliai ar pabėgėlių krizė.

Matėme besileidžiančią saulę, kaip vakarėjančiame fone paskęsta miestas ir sušvinta šimtai tūkstančių žiburių.

Žinomos moterys, Stambule nusifilmavusios serialo "Meilės miestas" pristatyme, tikino, kad dėl aktyvaus gyvenimo būdo žiūrėti turkiškus serialus būtų tikra prabanga, tačiau pripažįsta, kad keletą jų tikrai yra žiūrėjusios. K.Rimienė prisiminė mačiusi serialą "Kurt Sejitas ir Šura" ir žadėjo pasižiūrėti naująjį serialą "Meilės miestas".

R.Šakalytė-Jakovleva yra peržiūrėjusi net tris turkiškus serialus. "Šie serialai mane žavi savo paprastumu ir tikroviškumu, tai tikrai psichologiškai, bent jau man, artimesni serialai negu lotynų amerikiečių", – nuomonę išsakė R.Šakalytė-Jakovleva.

Kaip seserys

Pasak lietuvaičių, jų duetui keliauti ir filmuotis Stambule išvien sekėsi puikiai. Moterys ir iki šios kelionės pažinojo viena kitą, tačiau nebuvo artimos draugės.

"Tik susitikusios identifikavome, kad esame labai panašios išvaizda. Kelionė prasidėjo nusipirkus raudonų lūpdažių, tik šiek tiek skirtingų atspalvių. Mes ėjome mieste, ir turkai mūsų klausinėjo, ar mes seserys. Kad nebūtų visiškas melas, atsakydavome, kad esame pusseserės", – juokdamasi atskleidė Renata.

"Manau, mes panašios ne tik išoriškai – abi esame paprastos, panašiai vertiname žmones ir su jais bendraujame", – apie pažintį iš naujo su R.Šakalyte-Jakovleva pasakojo K.Rimienė.

Didžiausi atradimai

Televizijos moterų duetas kelionės metu aplankė pagrindines kultūrinio paveldo vietas Stambule ir filmavosi ryškiausiose šio miesto traukos taškuose.

"Aplankėme Šv. Sofijos soborą, Sultono Ahmedo mečetę, dar žinomą kaip Mėlynąją mečetę, didįjį Stambulo turgų, Sultono rūmų muziejų "Topkapi Palace", plaukiojome laivu Bosforo sąsiauriu, kuris skiria Europos ir Azijos žemynus, gyvenome 5 žvaigždučių viešbutyje pačiame Taksimo skvere", – įspūdžius pasakojo K.Rimienė, o R.Šakalytė-Jakovleva pridūrė, kad moterys aplankė europietiškąją Stambulo pusę.

K.Rimienė atviravo, kad labiausiai ją pakerėjo kultūrinės ir istorinės Stambulo dalies didybė. "Mūsų Lietuva švenčia tūkstantį metų nuo pirmo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose, o ten istorija skaičiuojama ne vienu tūkstantmečiu. Stambulas yra miestas, kuriame, galima sakyti, Eurazijos istorija, Bizantijos imperija prasidėjo", – neslėpė susižavėjimo Kristina.

"Mes dažnai įsivaizduojame Turkiją su jos kurortais, į kuriuos važiuojame ilsėtis su šeimomis ir kur apsistojame viešbučiuose, kuriuose "viskas įskaičiuota". Stambule yra griuvėsių, menančių tūkstantmečių istoriją, daugybė religinių bendruomenių. Man tai buvo atradimas, nes sostinė Ankara neturi tokios turtingos istorijos", – pasakojo ji.

Renatą labiausiai sužavėjo plaukimas laivu Bosforo sąsiauriu. "Buvo labai gražus metas, matėme besileidžiančią saulę, kaip vakarėjančiame fone paskęsta miestas ir sušvinta šimtai tūkstančių žiburių. Plaukimas buvo įspūdingas, nes didžiuliame laive buvome vieni ir galėjome gėrėtis Stambulu nuo vandens", – dar neišblėsusiais įspūdžiais dalijosi R.Šakalytė-Jakovleva.

Stambule žmonės tikrai gali kaktomuša susitikti ir galbūt pažvelgę vienas kitam į akis atrasti tą meilę.

Ji prisipažino, kad neišdildomą įspūdį paliko ir Šv. Sofijos katedra. "Tikras architektūros šedevras, juolab kad mano dukrelės vardas yra Sofija. Buvo gražus sutapimas ten nueiti ir pasimelsti šv. Sofijai, kad ji globotų mano vaiką. Šis nuostabus miestas sužadino manyje labai daug gražių jausmų, ir esu tikra, jog čia dar grįšiu su vyru ar bičiulėmis, nes per porą dienų visko pamatyti tiesiog neįmanoma", – neslėpė emocijų žinoma moteris.

Romantikos miestas

Ar Stambulas, su kuriuo susipažino lietuvaitės, gali vadintis meilės miestu? K.Rimienė svarstė, ar šis megapolis galėtų nukonkuruoti Paryžių, tituluojamą meilės miestu. "Manau, kad vietose, kuriose yra tiek daug žmonių ir tokia didelė kultūrų samplaika kaip Stambule, meilės tikrai netrūksta. Stambule žmonės tikrai gali kaktomuša susitikti ir galbūt pažvelgę vienas kitam į akis atrasti tą meilę", – svarstė K.Rimienė.

R.Šakalytė-Jakovleva pastebėjo, kad Stambulas meilės miestu gali būti pramintas ir dėl to, jog daugumos turkiškų serialų veiksmas vyksta būtent šiame mieste. "Čia išties yra labai daug vietų, kurios simbolizuoja meilę, romantiškas istorijas, miestas turi labai daug legendų dar nuo antikos laikų, juk čia ir Dzeuso mylimoji slapstėsi nuo Heros pykčio", – priminė pašnekovė.

"Kiekvienas miestas, kuriame gimsta kieno nors šilti jausmai, virsta meilės miestu. Bent jau musulmoniškame pasaulyje Stambulas yra ir laisvos meilės, ir laisvės miestas. Visai nesistebiu, kad serialo, kurį pristatinėjame, herojų jausmai užgimė Stambule. Jiems jis tikrai tapo meilės miestu", – neabejojo R.Šakalytė-Jakovleva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių