Pereiti į pagrindinį turinį

Missoni šeimos nario širdį sužeidė lietuvė

2008-10-18 09:00
Missoni šeimos nario širdį sužeidė lietuvė
Missoni šeimos nario širdį sužeidė lietuvė / Tomo Raginos nuotr.

Italijos bulvarinėje spaudoje – ažiotažas. Pasaulyje unikaliais drabužiais garsėjančių "Missoni" mados namų vienos paveldėtojų Angelos Missoni sūnus Francesco Missoni pagaliau vėl turi merginą.

Universitete architektūrą ir dizainą studijuojantis 23 metų mėlynakis garbanius lankosi viešuose renginiuose su 178 cm ūgio žaliaake Gabriela, kurią visiems jau pristato savo mylimąja. Missoni šeimos nario širdį pavergusi Gabriela – aštuoniolikmetė šiaulietė Gabrielė Didzinskaitė.

Nepanaši į "barakudą"

Panašu, kad ji tikrai jį myli. Modelių agentūros ECM modelio G.Didzinskaitės veidas švyti.

Aštuoniolikmetė lietuvė visai nepanaši į milijonierių medžiotoją "barakudą". Šiaulių Stasio Šalkausko vidurinės mokyklos abiturientė – paprasta, simpatiška ir atvira: "Aš nešioju kontaktinius lęšius... Man labai patiko įdomus, paprastas, stilingas vyrukas... Net neįsivaizdavau, kad jis iš Missoni šeimos... Pasibučiavome po kelių mėnesių... Gėda, bet dar šįmet nebuvau mokykloje..."

"Šiandien telefonu jau kalbėjomės tris kartus, nors tik vakar grįžau iš Milano, – Gabrielė žvilgčioja į mobiliojo ryšio telefoną. – Jis pirmasis prisipažino man meilėje."
ECM agentūros savininkė Kristina Šumskienė prieš kelis mėnesius nustebo, kai Gabrielė atsisakė kelių pelningų fotosesijų Honkonge ir kažkodėl norėjo likti Milane. Netrukus paaiškėjo priežastis: mergina nenori išsiskirti su mylimuoju.
Ir dabar, vos sugrįžusi į Lietuvą, svajoja kuo greičiau skristi atgal į Italiją.

Užsimezgė abipusė simpatija

Gabrielė su Francesco susipažino vasarį, kai po darbų Pietų Korėjoje, Honkonge, Kinijoje, Taivanyje, Graikijoje ir Turkijoje leituvė atvyko į Italijos mados sostinę Milaną.
"Mus supažindino Francesco pažįstamas, – susitikimą su F.Missoni, įvykusį  Milano "De Club", prisimena G.Didzinskaitė. – Be abejo, žinojau apie Missoni mados imperiją. Bet net neįsivaizdavau, kad tas stilingas, paprastas, įdomus, kitoks nei kiti italai vaikinas – iš garsiosios Missoni šeimos."

Tarp italo ir lietuvės greitai užsimezgė abipusė simpatija. Po dviejų mėnesių Gabrielei išskridus namo, Francesco suprato, kad jam trūksta nuoširdaus lietuvės juoko, bendravimo su ja.

Su buvusia drauge išsiskyrė

Naivu manyti, kad Missoni šeimos palikuonis Francesco nelepinamas moterų dėmsiu.
"O, kiek gyvačių aplik jį, – kvatojosi lietuvė. – Mačiau jas, ir pats Francesco pasakojo. Francesco gyvena tarp modelių, ir vertina ne tik išorinį grožį. Jis įsitikinęs, kad jį užkariauti norinčioms moterims svarbiausia – jo statusas ir vardas. "

O – jai? Gabrielė nuoširdi: "Taip, jis didžiuojasi savo šeima, pavarde. Missoni iš tiesų garsus prekinis ženklas. Bet aš nesu italė. Sakiau, net nežinojau, kas jis."
Ar Francesco pasakojo apie buvusią draugę Martą? Abiturientė linksi galvą. Draugystė su itale truko beveik dvejus metus. Tačiau F.Missoni Garbrielei prisipažino, kad buvusi jo draugė buvo kaip ir dauguma italių, kurios yra  valdingos, kontroliuoja vyrus, nurodinėja, ką ir kaip jiems daryti.

Saloje – prašmatnus gimtadienis

Missoni šeima priėmė lietuvaitę. Toli gražu ne kiekvienas mirtingasis gali lankytis jų namuose, apartamentuose ar ilsėtis įspūdingoje poilsio rezidencijoje Sardinijoje.
"Sardinijoje šventėme Angelos dukters Terresos dvidešimtmetį, – pasakoja G.Didzinskaitė. Saloje ji mėnesį ilsėjosi su Francesco, jo seserimis Terresa ir 25 metų Margherita, jų mama Angela, jos draugu Bruno bei tėvais, "Missoni" įkūrėjais Ottavio ir Rosita. "Plaukiojome puikiai įrengtu senoviniu "Missoni" laivu, bendravome, lankėmės įvairiose vietose, maudėmės lauko baseine, iš kurio matosi nuostabus vaizdas į jūrą", – paakojo Gabrielė.

Missoni Demonstracijų namai, Francesco apartamentai Milane, šeimos namai Varezėje ir rezidencija Sardinijoje puikuojasi ryškiomis spalvomis. Baldų gobelenas, pagalvėlės, užuolaidos, rankšluosčiai, šviestuvai ir net degtukai – daugiaspalvis Missoni stilius: "Bikinis, šortukai ir megztinis, kurį man padovanojo, – tradicinių Missoni spalvų", – pastebėjo G.Didzinskaitė.

Missoni žino Sabonį ir Berankį

Gabrielei labai patiko senieji Missoni namai Varezėje. Medžių ir pievų apsuptame name – daug šeimos narių nuotraukų ir relikvijų, senas motociklas, vaikystės daiktai. Viduje – "Missoni" baldai, aksesuarai.

"Jis – mielas ir šiltas žmogus", – "Missoni" įkūrėją Ottavio, draugų vadinamą Tai, gyrė G.Didzikaitė. 400 metrų bėgimo su barjerais Italijos čempionas bei Olimpinių žaidynių dalyvis puikiai sutarė su lietuve.

"Ottavio puikiai žino ne tik Lietuvos krepšinio pasiekimus, Arvydą Sabonį, šiuolaikinius mūsų rinktinės lyderius, bet ir tenisininką Ričardą Brerankį! – stebėjosi Gabrielė. – O po lietuvių krepšinininkų pergalės prieš Argentiną jis paliko sveikinimą, primindamas, kad lietuviai įveikė olimpinius čempionus."

Pietūs su broliais Coenais

"Tai – mano mylimoji", – po kelių mėnesių draugystės Gabrielę draugams išdidžiai pristatė kiek išlepęs ir kaip dauguma italų pavydus Francesco. Jis nemėgsta saulės, smėlio ir jūros.

Kino festivalis Venecijoje, "FIAT 500 by Diesel" vakarėlis Milane, pietūs Venecijoje su režisieriais broliais Joelu ir Ethanu Coenais, Milano "Inter" futbolo rungtynės: Francesco visur eidavo kartu su Gabriele.

Kartais būna nejauku

Ar liekna ilgaplaukė svetimšalė nesulaukė itališkas vertybes puoselėjančios šeimos priešiškumo?

G.Didzinskaitė atvira: iš pradžių ji šiek tiek juto šaltuką iš vienos Missoni dukterų. Tačiau dabar ji puikiai sutariu su visais šeimos nariais, ypač su Ottavio ir linksmu geraširdžiu Angelos draugu.

Missoni šeima daug keliauja, Francesco sesuo draugauja su kilmingu Monako klano šeimos nariu, jie – kosmopolitai. Bet Gabrielė nuoširdžiai stebisi: "Man neįprasta ir kartais nejauku, kad jie – turtingi ir įžymūs italai, o aš – paprasta ir ne turtus, o žmogiškumą vertinanti lietuvė."

Ketina atvykti į Lietuvą
Dabar kiekvieną dieną ji galvoja apie Francesco, jis – apie Garbrielę. Norintis pamatyti mylimosios tėvynę Missoni šeimos narys su draugais ketina aplankyti Lietuvą.
Kada jie pasibučiavo? Gabrielė neslapukauja: po kelių mėnesių draugystės Sardinijoje. Tuomet naktiniame klube Francesco prisipažino meilėje: "Jaučiu, kad tave įsimylėjau..."
Po kartu praleistų beveik penkių mėnesių žinomas italas G.Didzikaitę namo išlydėjo skaudančia širdimi.

O Gabrielė? Ar ji jau svajoja apie sužadėtuves? Aštuoniolikmetė purto galvą: "O, ne... Apie tai nekalbėjome. Džiaugiamės šia akimirka ir laiku, praleistu drauge."
Ar ji nebijo, kad jai parvykus į tėvynę F.Missoni leidžia laiką su žaviais modeliais? Gabrielė juokiasi: "Ne! Aš žinau, ką Francesco dabar daro. Jis žaidžia futbolą "Sony Playstation" žaidimų konsole. Ir, žinoma, už Milano "Inter".

Mama žada vaišinti didžkukuliais

Kai Missoni šeimos atžala atvyks į Lietuvą, Šiaulių rajone gyvenanti Gabrielės mama Vaida Didzinskienė ketina vaišinti lietuviškais patiekalais: "Tai – ne mano firminis patiekalas, bet iš kitos šalies pirmą kartą į Lietuvą atvykusiam svečiui geriausiai tiks didžkukuliai."

Kuo dukra galėjo sužavėjo italą? Draugiškumu, geraširdiškumu ir patrauklia išvaizda, įsitikinusi mama. "Bet nemanau, kad jiems laikas tuoktis. – kalba V.Didzinskienė. – Gabrielė dar jauna, jai pirmiausiai reikėtų baigti mokslus."

"Missoni" perekinio ženklo istorija

Rosita (g. 1931 m. ) ir Ottavio (g. 1921 m.) susipažino 1948 m. per Olimpines žaidynes Londone. Rosita (tuo metu R. Jelmini), studijavusi kalbas, ten tobulino anglų kalbą, o Ottavio buvo 400 metrų bėgimo su kliūtimis finalininkas.

Ottavio jau nuo 1940 m. kartu su draugu siūdavo sportinius kostiumus Italijos rinktinei.
Po 5 metų Ottavio ir Rosita susituokė, persikėlė į Milaną ir atidarė nedideles dirbtuves. Greitai jie liovėsi gaminti sportinius kostiumus ir pradėjo gaminti  trikotažo gaminius.
1964 metais sutikę dizainerę Emmanuelle Kahnę ir nutarę kartu kurti drabužius, po dviejų metų Milane pristatė savo pirmąją kolekciją. Dėl spalvų gamos, dryželių bei medžiagų įvairovės kolekcija iškart išgarsėjo.

Antroji kolekcija buvo pristatyta 1967 metais Palazzo Pitti ir vėl susilaukė didelio susidomėjimo visame pasaulyje. Rodant kolekciją, Rosita paskutinę minutę nusprendė, kad modeliai turėtų nusiimti liemenėles. Šviečiant galingiems prožektoriams suknelių viršus tapo permatomas ir mados pasaulis buvo lengvai šokiruotas.

Vėliau trys Rositos ir Ottavio vaikai taip pat pradėjo dirbti šeimos įmonėje. Produktų įvairovė išsiplėtė – Ottavio Missoni pristatė savo dizaino kilimus, gobelenus, bet iš esmės buvo išlaikytas tas pats prekinis ženklas. T.y., spalvų struktūra, dryžiai, liberalus daugybės medžiagų naudojimas. "Missoni" naudoja apie 40 spalvų gama bei 20 skirtingų medžiagų (vilna, medvilnė, linas, viskozė, šilkas ir t.t.).

1953 m. Ottavio Missoni Italijoje įkuria mados namus "Missoni".
1954 m. – pirmoji kolekcija Rinascente parduotuvėms.
1958 m. pristatyta Missoni etiketė.
1967 m. – pirmoji kolekcija Paryžiuje.
1968 m. Sumirago įkurtos Missoni dirbtuvės ir fabrikas.
1969 m. – pirmas pasirodymas Niujorke.
1976 m. Milane ir Niujorke atidaromos parduotuvės.
1981 m. pristatoma kvepalų linija.
1985 m. pristatytos Missoni Uomo ir Missoni Sport linijos.
1992 m. pristatyta Angelos Missoni kolekcija.
1997 m. įmonės įkūrėjų duktė Angela Missoni perima firmos kontrolę.
1998 pristatyta batų linija.
1999 m. pavasarį-vasarą debiutuoja M. Missoni.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų