G. Nausėda ragino pasaulio mastu siekti 70 proc. vakcinacijos rodiklio

  • Teksto dydis:

JAV viešintis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda paragino pasaulio lyderius siekti globalaus 70 proc. vakcinacijos rodiklio.

Tai jis sakė dalyvaudamas JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) inicijuotame viršūnių susitikime „Global COVID-19“, ketvirtadienį pranešė Prezidentūra.

Šio sustikimo tikslas – sutelkti pasaulio lyderius siekiant kuo platesnio vakcinų prieinamumo ir aukštesnio vakcinacijos lygio, žmonių gyvybių išgelbėjimo ir sveikatos apsaugos sistemų atsparumo didinimo.

„Lietuva pasiekė didesnį nei 70 proc. suaugusiųjų, pasiskiepijusių bent viena doze, vakcinacijos lygį. Padarykime tai globaliai. Mūsų šalyje gyvybės mokslų industrijai pandemijos metu pavyko pasiekti proveržį, sieksime ir toliau maksimaliai prisidėti prie vakcinų gamybos grandinės plėtros“, – teigė G. Nausėda.

Viršūnių susitikimo darbotvarkėje apie globalius pandemijos iššūkius ir įveikimo tikslus taip pat kalbėjo J. Bidenas, Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antonijus Gutjeresas), Pasaulio sveikatos organizacijos vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas), Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Prezidente, AR NE PER TOLI UŽSIMIJAI , Lietuvoje tai dar nepasiekta , ČIA BUS KAIP RUSAMS SU KOMUNIZMO STATYBA ,sužlugo ''brandaus socializmo'' stadijoje'' ..

esi

esi portretas
ne tautos draugas o greiciaau priesas kas tau dave teise kaip ir tam apdulkejusia sazine buhalteriukui iveddinet australiska diktatura vykdant svab programa esi klonas ar biorobotas be sazines ir,,, proto nes viska uzvalde pinigai o GEDA gali buti tik padoriam pats esi vasiliausko kirpimo kur sazine kito pasaulio dimensija tai ir varyk ten================
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių