Lietuvos institucijos teiks emocinę pagalbą Ukrainoje esantiems žmonėms

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su nevyriausybine organizacija „Jaunimo linija“ perims dalį Ukrainos nacionalinės karštajosios linijos „Lifeline Ukraine“ skambučių.

Kaip antradienį pranešė ministerija, Lietuvos veikiančioje 1809 linijoje jau dabar teikiama emocinė pagalba rusų kalba Ukrainos pabėgėliams, o nuo šiol dalis skambučių darbo valandomis bus peradresuojama tiesiai iš Ukrainos.

Rusų kalba emocinė parama teikiama darbo dienomis vakarais nuo 18 iki 21 val., o savaitgaliais – dienos metu nuo 12 iki 15 val. Ne darbo metu skambučiai registruojami, savanoriai susisiekia su skambinusiaisiais.

Lietuva dalį skambučių perims drauge su Estija ir Moldova. Pasak SAM, „Lifeline Ukraine“ dėl karo sąlygų vis sunkiau užtikrinti nepertraukiamą darbą, o skambinančiųjų skaičius didėja.

Dėl šios priežasties, bendradarbiaujant su „Jaunimo linija“, Lietuvoje plečiamas savanorių tinklas.

Ministerijos duomenimis, 1809 numeriu veikianti pagalbos linija per pirmąsias tris darbo savaites priėmė daugiau nei 100 skambučių. Į liniją kreipiasi žmonės, norėdami papasakoti savo išgyvenimus, pasidalyti savo jausmais, išsiaiškinti pagalbos sau, savo vaikams ar artimiesiems galimybes.

„Kasdien dirbantys savanoriai skambinančiuosius ne tik išklauso, bet prireikus nukreipia tęstinės pagalbos“, – teigiama pranešime.

Tas pats trumpasis numeris 1809 jungia ir lietuvių kalba emocinę paramą ar psichologinę pagalbą teikiančias linijas: „Vilties liniją“ suaugusiesiems, „Pagalbos moterims liniją“, „Tėvų liniją“, „Jaunimo liniją“, „Vaikų liniją“ ir „Sidabrinę liniją“ senjorams.


Šiame straipsnyje: SAMpsichologinė pagalbaukrainiečiaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių