Rusijos piliečiams Lietuvoje priklausantis turtas: kokią grėsmę kelia nacionaliniam saugumui?

  • Teksto dydis:

Kokią grėsmę Rusijos Federacijos piliečiams Lietuvoje priklausantis turtas gali kelti nacionaliniam saugumui? Apie tai – LNK pokalbis su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariu Raimundu Lopata. 

– Registrų centro duomenimis, šiuo metu Rusijos Federacijos piliečiams Lietuvoje priklauso beveik 12 tūkst. nekilnojamojo turto objektų. Iš minėto skaičiaus  komercinės paskirties objektais galima laikyti apie 6 tūkst. Kokią grėsmę tai gali kelti nacionaliniam saugumui?

– Viena vertus, tai gali būti tiesiog elementaraus verslo ar gyvenamosios vietos dalykai. Vilniuje glaudžiasi nemažai Rusijos opozicijos veikėjų, kurie gali įsigyti nekilnojamojo turto. Bet tarp šių skaičių yra ir tie, kurie gali priklausyti ir priklauso sankcionuotiems Rusijos oligarchams. Tam tikras stebėjimas šių procesų yra. Galbūt jis nėra pakankamas. 

– Gyventojai yra viena, tačiau verslas gali būti visai kas kita. Ar jums bent kažkiek žinoma, kuo Rusijos piliečiai užsiima komercinės paskirties objektuose ir ką dėl to darysite?

– Reikės pasiaiškinti. Viskas priklauso nuo sankcijų sankcionavimo. Už sankcijas pas mus atsakinga Užsienio reikalų ministerija. Bet kokiu atveju reikalinga informacija, kuri padėtų atsekti visas grandines. Bet čia jau susidursime su asmens duomenų apsaugos dalykais. Žinome, kad yra apie 23 nekilnojamojo turto objektai, kurie priklauso Rusijoje registruotiems juridiniams asmenims. Juridinius asmenis gana lengva patikrinti. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Jūs paminėjote apie Lietuvoje jau įšaldytą rusišką kapitalą. Vakarų Europoje mes beveik kiekvieną dieną girdime, kad jo įšaldoma vis daugiau ir daugiau. Ar situacija bus panaši ir Lietuvoje? Ar jau tikrai suradote tą kapitalą, kuris papuola į tas sankcijas?

– Manau, kad dar ne viskas, bet, suprantama, mūsų šalyje nėra galimybių tokias jachtas laikyti kaip Vakarų Europoje. 

– Tikriausiai neatmestina, kad, pavyzdžiui, Rusijos kapitalas gali būti užmaskuotas ir lietuviškomis įmonėmis. Ar tokių objektų galėtų būti ir kiek jų galėtų būti?

– Sunku pasakyti. Vargu, ar kas atidžiau domėjosi tokiais reikalais. Bet visko gali būti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užsiknisk su

Užsiknisk su  portretas
savo puškinu,čeburaška šūd..nas

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip dabar kalba nekurie lietuviai taip Ukrainoje gimė fašistiojantys nacionalistai kurie pradėjo rusakalbius persekioti nors amžiais abi tautos persipinusios. Dar Puškinas yra savo kūrinyje lietuvius paminėjęs iš ne gerosios pusės

Buvo ir kitų, kur nuomai kampą gavę pasiskelbė savininkais

Buvo ir kitų, kur nuomai kampą gavę pasiskelbė savininkais portretas
Tiesiog - tie minimi kitų šalių piliečiai kaip pavyzdys apie tai, kaip naudinga apeiti įstatymus ir kuo nachališkiau, o jūs, kvailučiai vietiniai gyventojai - arkit toliau ir nepamirškit, kad degtinę stilinėmis negeriantieji yra tiesiog... patys žinote, kaip pasako šios kitos šalies piliečių atstovai - pasakys, čia garsios balerinos garbingai užtarnautas turtas - ar pamiršote, kaip jai dar XX a. 5-6 dešimtmečiais plojote? Bilietai buvo pigūs, balerina liko nusivylusi, nes realiai be puokštės gvazdikų taip nieko ir neužsidirbo, gvazdikai seniai nuvyto, o balerina skęsta ašarose gavusi mizerinę pensiją, - kompensuikit jau nuostolius, nes ji ims ir paskelbs sąrašus, kas kada ir už kiek kreipėsi išimtinių jos paslaugų, kaip jai po to teko ilgus metus sifilį gydytis ir kiek tai kainavo - gydymas tai Šveicarijoje...brangu buvo ir anuomet, ir t.t.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių