V. Rupšys su NATO pajėgų Europoje vadu aptarė atnaujintus gynybos planus regionui

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys susitikimuose Belgijoje aptarė atnaujintus Baltijos regiono gynybos planus, trečiadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Pasak pranešimo, antradienį Belgijos Monso mieste vykusiame dvišaliame susitikime metu su JAV bei vyriausiuoju NATO pajėgų Europoje vadu generolu Christopheriu G. Cavoliu (Kristoferiu Kavoliu) pagrindinis dėmesys skirtas NATO regioninių gynybos planams, apimantiems visas oro, jūrų, sausumos ir elektroninės erdvės sritis.

Taip pat kalbėta apie pajėgų skyrimą į NATO struktūras Baltijos regione ir Lietuvos indėlį naujajame sąjunginių pajėgų modelyje.

Pasak kariuomenės, taip pat aptarti atnaujinti atgrasymo arba gynybos planai, kuriuose įtvirtinamas karinių pajėgumų planavimas ir stiprinimas bei savalaikis visų NATO karinių pajėgumų panaudojimas susiklosčius grėsmingoms aplinkybėms.

„Šiandien turėjau puikią galimybę padėkoti generolui Christopher Cavoli už asmeninį indėlį ir pastangas, stiprinant saugumą Europoje. Už ypatingą dėmesį Baltijos valstybėms, mūsų apginamumui, telkiant šalis gynybos planų praktiniam įgyvendinimui”, – pranešime cituojamas Lietuvos kariuomenės vadas.

Šiandien turėjau puikią galimybę padėkoti generolui Christopher Cavoli už asmeninį indėlį ir pastangas, stiprinant saugumą Europoje.

Vėliau vykusiame trijų Baltijos valstybių ir Lenkijos kariuomenės vadų susitikime su Ch. Cavoliu aptartas platesnis klausimas – Baltijos regiono gynybos planai.

„NATO gynybos planų kūrimas yra vienas pagrindinių mano, kaip Vyriausiojo NATO pajėgų Europoje vado uždavinys. Pirmiausia planai atnaujinami, šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriant regioniniams planams ir derinant juos su esamais Nacionalinės gynybos planais atitinkamose vietovėse. Žinoma, planas niekada nebūna baigtas ir mes nuolatos turime dirbti, kad jie atitiktų situaciją“, – teigė NATO pajėgų vadas.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Briuselyje Lietuvos kariuomenės vadas dalyvaus NATO karinio komiteto posėdyje, kuriame 30 NATO šalių kariuomenių vadai kartu su Švedijos ir Suomijos atstovais aptars strateginius Aljanso ir tarptautinio saugumo klausimus.

Vadai aptars NATO vadovavimo ir oro gynybos koncepciją, operacinį ir taktinį gynybos planavimą, tarptautines operacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių