Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė: bus siekiama gerinti darbą su socialinės rizikos šeimomis

2016-02-10 13:54
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Trečiadienį vyriausybės pasitarime pritarta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymams, kaip pagerinti darbą su socialinės rizikos šeimomis ir užtikrinti vaiko teisių apsaugą. Šias problemas siūloma spręsti stiprinant tarpžinybinį bendradarbiavimą, įtraukiant visas susijusias institucijas, trečiadienį skelbiama vyriausybės pranešime.

Sprendžiant darbo su socialinės rizikos šeimomis ir vaiko teisių apsaugos užtikrinimo klausimus, siūloma tobulinti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimo įstatymą, kuriame būtų aiškiau apibrėžti smurto prieš vaiką apibrėžtis ir draudimai, įtvirtintas prevencinio darbo su vaiku ir šeima modelis, numatyta teismo sprendimo intervencija į vaiko paėmimą iš šeimos, sustiprintos vaiko teisių apsaugos institucijų veiklos ir atsakomybės.

Anot vyriausybės pranešimo, šių metų pabaigoje pavienėse savivaldybėse, o kitąmet jau ir visose savivaldybėse turėtų būti steigiami Bendruomeniniai šeimos namai, kur visos šeimos nepriklausomai nuo jų statuso galėtų gauti konkrečius jų poreikius atitinkančias kompleksines paslaugas, į kurias gali įeiti ir tėvystės mokymai, ir psichologo pagalba, mediacija tarp šeimos narių, galbūt netgi šeimos nario priežiūros paslaugos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės pavedimu yra sudaryta bandomoji mobili specialistų komanda iš Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos bei Socialinių paslaugų priežiūros departamento atstovų, kuri lankysis pasirinktose savivaldybėse ir konsultuos tarpžinybinio bendradarbiavimo klausimais. Jei ši priemonė pasiteisins, ateityje planuojama suburti daugiau tokių nuolatinių komandų.

Pasak vyriausybės pranešimo, taip pat siekiama, kad nuo 2017 m. mažėtų socialinių darbuotojų krūviai, t. y. vienas darbuotojas dirbtų su ne daugiau kaip 10 socialinės rizikos šeimų. Taip pat siūloma skirti daugiau lėšų socialinių darbuotojų profesinei kompetencijai stiprinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų