„Amazon“ sutiko sumokėti 61,7 mln. dolerių byloje dėl vairuotojams neišmokėtų arbatpinigių

JAV mažmeninės prekybos milžinė „Amazon“ sutiko sumokėti 61,7 mln. dolerių (51,3 mln. eurų), kad užbaigtų bylą dėl nepriklausomiems kurjeriams dvejus su puse metų nemokėtų arbatpinigių, antradienį pranešė JAV pareigūnai.

JAV federalinė prekybos komisija (FTC) sakė, kad susitarimu užbaigiama byla, bendrovei iškelta dėl kaltinimų, kad ši savo vairuotojams, dirbantiems „Flex“ programoje, neišmokėdavo visų jiems paliktų arbatpinigių.

„Vietoje to, kad vairuotojams perduotų 100 proc. klientų paliktų arbatpinigių, kaip buvo žadėjusi, „Amazon“ šiuos pinigus panaudodavo pati“, – sakė FTC vartotojų apsaugos padalinio laikinasis vadovas Danielis Kaufmanas.

„Šiandien mūsų veiksmais vairuotojams sugrąžinamos dešimtys milijonų dolerių arbatpinigių, kuriuos „Amazon“ pasisavino, ir pareikalauta „Amazon“ gauti vairuotojų leidimą norint ateityje pakeisti arbatpinigių tvarkymo politiką“, – sakė D. Kaufmanas.

„Amazon“ yra viena iš nedaugelio internetinės prekybos bendrovių, apkaltintų arbatpinigių pasisavinimu, nepaisant pažadų visus juos išmokėti vairuotojams.

Kaip sakoma FTC pateiktame administraciniame skunde, bendrovė nuolat reklamuodavo, kad „Flex“ programoje dirbantys vairuotojai gali gauti nuo 18 iki 25 dolerių darbo užmokesčio per valandą kartu su „100 proc. užsidirbtų arbatpinigių“.

FTC teigė, kad 2016 metų pabaigoje „Amazon“ patylomis sumažino valandinį darbo užmokestį ir naudojo klientų arbatpinigius, kad atlygintų prarastas lėšas. Tai sukėlė šimtus vairuotojų skundų, teigė agentūra.

Po to, kai FTC pradėjo tyrimą, 2019 metų rugpjūtį „Amazon“ sugrįžo prie ankstesnės politikos, teigiama administraciniame skunde.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie dar arbatpinigiai, jei gauni atlyginimą ? Tie jankiai visai nukvakę, tuoj užsimanys ir kokių šiknapinigių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių