Nikaragvos prezidentas Katalikų Bažnyčią apkaltino diktatūra

Nikaragvos prezidentas Danielis Ortega trečiadienį Katalikų Bažnyčią pavadino „tobula diktatūra“, nes ji neleidžia savo nariams rinkti popiežiaus ir kitų hierarchų.

Bažnyčioje „viskas primetama, tai tobula diktatūra, tobula tironija“, pareiškė jis tvyrant įtampai tarp jo vyriausybės ir šios religinės institucijos.

„Jei jie nori būti demokratiški, tegu pradeda nuo to, kad katalikai balsuotų dėl popiežių, kardinolų, vyskupų“, – sakė jis per televiziją transliuotoje kalboje, skirtoje Nikaragvos policijos įkūrimo 43-osioms metinėms.

Nuo 2018 metų, kai D. Ortega apkaltino Katalikų Bažnyčią remiant protestus prieš jo vyriausybę, ji Nikaragvoje patiria vis didesnį valdžios spaudimą.

Malšinant 2018-ųjų demonstracijas žuvo šimtai žmonių.

D. Ortega tvirtina, kad protestai buvo Jungtinių Valstijų remiamos opozicijos sąmokslo nuversti jį nuo valdžios dalis, ir kaltina vyskupus bendrininkavimu.

Anksčiau šį mėnesį popiežius Pranciškus pabrėžė, kad svarbu „niekada nenutraukti dialogo“ su Nikaragva.

Kovą Nikaragva išsiuntė iš šalies Vatikano ambasadorių.

Rugpjūčio mėnesį vyriausybę kritikuojančiam vyskupui Rolando Alvarezui (Rolandui Alvaresui) buvo paskirtas namų areštas už tai, ką policija pavadino „destabilizuojančia ir provokuojančia“ veikla. Dėl to susirūpino popiežius Pranciškus, elgesį su vyskupu pasmerkė JAV.

Taip pat buvo suimti mažiausiai keturi kunigai ir du seminaristai, tačiau policija nenurodė, kuo jie yra kaltinami.

Liepą Nikaragvai uždraudus Dievo Meilės Misionierių seserų kongregaciją, iš šalies turėjo išvykti šios kongregacijos vienuolių grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių