Šiaurės Korėja grasina beprecedenčiu atsaku į JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas

Šiaurės Korėja penktadienį pagrasino „be precedento“ griežtu atsaku į būsimas JAV ir Pietų Korėjos bendras karines pratybas.

Įspėjimas pasirodė prieš kitą savaitę Vašingtone įvyksiančius pasitarimus, kai abi sąjungininkės aptars atsaką tam atvejui, jei Pchenjanas panaudotų branduolinį ginklą.

Šiaurės Korėja nuolat smerkia bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas, vadindama jas invazijos repeticijomis.

Šiemet planuojamas pratybas Pchenjanas vertina „kaip rengimąsi agresijos karui“, sakoma Šiaurės Korėjos valstybinės žiniasklaidos paskelbtame Užsienio reikalų ministerijos atstovo pareiškime.

Jei Vašingtonas ir Seulas surengs šias pratybas, „susidurs su precedento neturinčiais atkakliais ir stipriais atsakomaisiais veiksmais“, sakoma pareiškime.

Prezidento poste dirbant griežtesnės linijos šalininkui Yoon Suk-yeolui (Jun Sukjolui) Pietų Korėja suintensyvino savo karines pratybas su Jungtinėmis Valstijomis. Per COVID-19 pandemiją pratybų mastas ir skaičius buvo sumažinti.

Pratybos taip pat buvo sustabdytos Yoon Suk-yeolo pirmtakui nesėkmingai bandant gerinti santykius su Pchenjanu.

Yoon Suk-yeolo vyriausybė nori įtikinti vis labiau nerimaujančią Pietų Korėjos visuomenę dėl Vašingtono įsipareigojimo atgrasyti Šiaurės Korėją, pernai pasiskelbusią „negrįžtama“ branduoline galia ir įvykdžiusią rekordiškai daug ginklų bandymų.

Kitą savaitę vyksiančiose pratybose daugiausia dėmesio bus skiriama „bendram planavimui, bendram valdymui ir bendram reagavimui su Vašingtono branduolinėmis priemonėmis“ Pchenjano branduolinės atakos atveju, penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė Pietų Korėjos Gynybos ministerijos pareigūnas.

Pchenjano agresyvus pareiškimas atspindi šių pratybų svarbą, sakė Seule įsikūrusio Šiaurės Korėjos studijų universiteto profesorius Yang Moo-jinas (Jang Mudžinas).

Šios pratybos bus svarbus kriterijus nustatant, kokiu mastu JAV branduolinis arsenalas bus naudojamas atgrasant Šiaurės Korėją, sakė Yang Moo-jinas.

Pchenjanas ne kartą yra sakęs, kad tolesnės derybos jo nedomina. Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) neseniai paragino „eksponentiškai“ didinti šalies branduolinį arsenalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neptūnas

Neptūnas  portretas
Jankiai 1950 rėmė ir naikino napalmu šiaurės Korėjos žmonės ir niekas nemaiše jiems . Rėmė kaip sakoma ne tiesiogiai o siųsdamas patarėjus instruktorius, kaip ir prieš bet kurį perversmą . Pietų Korėja remema jankiu pradeda laužyti susitarimus su šalis pasirašytas išvengiant karo veiksmų. Gerai jankiu šuo įvykdė komanda kai atidarė taivanio ambasadą Lietuvoje. Vienas iš susitarimų sulaužė ir jankiai jiems buvo uždaryti jokie oficialus vizitai į taivani, jie sulaužė atsiųsdami sena tarka iš kongreso. Prasidėjo spaudoje kaltinti Š.Koreja norinčia pradėti karą. Kaip turi elgtis šalis jei pradėdama provokacijos ir nesilaikoma susitarimu. Politikai daug nutyli, prisiminkite prieš eu įvedimą politinės veikėjų melą skleidžia apie gerą gyvenimą, algas, senatvę. Karvašūdžio kirmėlės dar ir siom dienom lenda į balkonėli skleisti mela ir kiršinti liaudį tuo metų daug prisidėjo prie "Lietuvos gerovės" ir dabar vykdoma xoxolizacija.

Plyš iš pykčio

Plyš iš pykčio portretas
ir aptaškys sienas.

Klounada

Klounada portretas
Ta stora bezdzione dar kazkam grasina?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių