Vengrija: ES susitarimas dėl pabėgėlių priėmimo reformos – nepriimtinas

Vengrija penktadienį nepriimtinu pavadino Europos Sąjungos susitarimą peržiūrėti bloko taisykles dėl prieglobsčio prašytojų ir migrantų priėmimo šalyse narėse.

„Briuselis piktnaudžiauja savo valdžia. Jie nori jėga perkelti migrantus į Vengriją. Tai nepriimtina, jie nori per prievartą paversti Vengriją migrantų šalimi“, – cituodamas vengrų premjerą Viktorą Orbaną socialiniame tinkle „Twitter“ rašė vyriausybės atstovas Zoltanas Kovacsas (Zoltanas Kovačas).

Liuksemburge ES vidaus reikalų ministrų pasiektu susitarimu ketvirtadienį peržiūrėtos bloko taisyklės, siekiant teisingiau paskirstyti prieglobsčio prašytojų priėmimą.

Susitarimas, kuriam reikėjo daugumos šalių, sudarančių ne mažiau kaip 65 proc. bloko gyventojų, pritarimo, pasiektas po ne vienus metus trukusių ginčų dėl prieglobsčio politikos klausimų.

Susitikimui pateiktame pasiūlyme ES šalys raginamos privalomai teikti pagalbą, tačiau numatoma galimybė tai daryti vienu iš dviejų būdų.

Pirmenybė teikiama tam, kad ES šalys pasidalytų prieglobsčio prašytojų priėmimu ir priimtų didelę dalį prieglobsčio prašytojų, atvykstančių į bloko pakraščio šalis, daugiausia į Graikiją ir Italiją.

Susitarime teigiama, kad atsisakiusios tai padaryti šalys turės sumokėti po 20 000 eurų už kiekvieną asmenį juos priėmusiai šaliai į Briuselio valdomą fondą.

Tačiau Lenkija ir Vengrija balsavo prieš pasiūlymus, o Bulgarija, Malta, Lietuva ir Slovakija susilaikė.

Vengrijos vidaus reikalų viceministras Bence Retvari (Bencė Rėtvaris) penktadienį Vengrijos valstybinei naujienų agentūrai MTI sakė, kad ES naikina valstybių narių teisę spręsti, kas gyvena jų teritorijose.

B. Retvari teigė, kad naujasis paskirstymo mechanizmas „iš esmės leistų nelegaliems migrantams arba juos į Europą atgabenusiems prekeiviams žmonėmis patiems nuspręsti, kas gyvens Europoje“.

Kai kurie pasiūlymai buvo išplatinti, likus kelioms minutėms, daugiausiai pusvalandžiui, iki ketvirtadienio balsavimų, sakė B. Retvari.

Jis teigė, kad vyriausybės, kurias jis pavadino remiančiomis migraciją, spaudė kitas valstybes nares pritarti pasiūlymams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikas protas

Sveikas protas portretas
Kokie jie bebutu tie vengrai, bet soup atveju teisus ir ne bailiai, kaip musiskiai valdininkeliai- gatavi be muilo sulisti ir juoduku i Lietuva privezti, kad kada Eu klerkai pagirtu, o gal ateiti pelninga posta Briusely pasiulys

M

M portretas
Tai ir protingi vengrai,kur deti is Afrikos?Sirijos?juos tik išlaikyti.Nulekite jūs į Siriją,tuoj nušaus.

tam --,,bukam valstieciuj,,,

tam --,,bukam valstieciuj,,,  portretas
as ne patvorinis , as seimuno pedofilo patarejas, valstybes ir tautos mokesciu moketoju islaikytinis --toks kaip --tu konservatlibersosinis gaidy...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių