Rusijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius pasiekė 840

Rusijoje oficialiai patvirtintų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų per pastarąją parą padaugėjo 182, o bendras jų skaičius išaugo iki 840, ketvirtadienį pranešė operatyvinis štabas, atsakingas už epidemijos stabdymą šalyje.

„Per pastarąją parą Rusijoje patvirtinti 182 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai“, – sakoma štabo pranešime ir nurodoma, kad pastarieji atvejai buvo nustatyti 18-oje šalies regionų.

Iš jų 136 buvo užregistruoti Maskvoje.

„Rusijos Federacijoje šiuo metu užregistruota 840 koronavirusinės infekcijos atvejų 56 regionuose“, – pridūrė operatyvinis štabas.

Trečiadienį Rusija skelbė nustačiusi 658 užsikrėtimo atvejus, iš jų 410 – Maskvoje.

Maskvoje uždaromi restoranai ir kitos viešos vietos

Rusijos sostinėje ir didžiausiame mieste Maskvoje devynioms dienoms – nuo ateinančio šeštadienio – uždaromi restoranai, prekybos centrai, parkai, kavinės ir kitos viešos vietos. Tokiomis priemonėmis siekiama užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui.

Visoms kavinėms ir restoranams draudžiama į savo patalpas priimti klientus, tačiau galima ruošti maistą išsinešimui ir pristatyti maistą žmonėms į namus. Parduotuvės, prekiaujančios ne pirmo būtinumo prekėmis, privalo užsidaryti, taip pat grožio salonai ir spa.

Maskvos parkai taip pat bus uždaryti. Maisto produktų parduotuvės ir vaistinės dirbs.

Mero teigimu, naujos priemonės ir ribojimai sukels daug nepatogumų, bet jos yra visiškai būtinos, norint sulėtinti koronaviruso infekcijos plitimą. Kiek anksčiau S. Sobianinas nurodė vyresniems nei 65 metų maskviečiams neiti iš namų.

Be kita ko, dieną anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė ateinančią savaitę nedarbo savaite.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį




NAUJAUSI KOMENTARAI

kaukė

kaukė portretas
Klumpe,tu teisus,pritariu...

klumpe

klumpe portretas
isitikines, kad ru net nezino kiek serganciu... blefuoja

Karolis

Karolis portretas
Tai labai mažas, palyginus su Lietuva.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių