Policija tramdys neblaivius ir girtaujančius piliečius

Šeštadienio vakarą visoje Lietuvoje policijos pareigūnai tramdys neblaivius bei viešosiose vietose girtaujančius piliečius.

Ypatingą dėmesį policijos pareigūnai žada skirti masinių susibūrimų, pasilinksminimų, viešosioms vietoms, kuriose gali būti girtaujama.

Pasak Policijos departamento viešosios policijos valdybos viršininko Renato Požėlos, iki šiol didžiausią dėmesį skyrę kovai su neblaiviais vairuotojais, šį kartą policininkai griežčiau kontroliuos neblaivius pėsčiuosius.

„Šios akcijos tikslas - parodyti visuomenei, kad girtavimas yra problema, kurią sukelia ir bendros alkoholio vartojimo kultūros stoka", - teigė R. Požėla.

Anot pareigūno, už pasirodymą girtam ar alkoholinių gėrimų vartojimą viešoje vietoje gresia įspėjimas, administracinis areštas ar bauda iki 300 litų. Administracinės atsakomybės neišvengs ir tokius nusižengimus padariusių vaikų iki 16 metų tėvai ar globėjai.  

Pasak R. Požėlos, akcijos metu neblaivūs asmenys bus pristatomi į policijos ar specialiąsias įstaigas, prireikus bus prašoma ir medikų pagalbos.

Pareigūnas taip pat pataria padauginus alkoholio geriau iš namų neiti.

„Pačių žmonių saugumui patarčiau vengti buvimo viešose vietose. Kaip rodo statistika, neblaivūs asmenys dažniausiai tampa nusikalstamų veikų aukomis arba patys sukelia konfliktus, kuriuose nukenčia. Taigi pigiau išsikviesti taksi ir saugiai pasiekti namus, negu eiti kur nors ir ieškoti nuotykių", - sako pareigūnas.

Policijos pareigūnams pagelbėti raginami ir kiti piliečiai. Viešose vietose pastebėję girtaujančius ar neblaivius asmenis, jie turėtų paskambinti telefonu 112, o policija žada operatyviai į pranešimus reaguoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių