Su vaikiškais karsteliais - prie prokuratūrų

Trečiadienį 10 val. trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose teisėsaugos persekiojamos šeimos primins prokurorams jų atsakomybę. Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose mamos ir tėčiai neš mažyčius karstelius prie Generalinės ir apygardų prokuratūrų bei Sodros.

Vaikiški karsteliai primins tuos negimusius kūdikius, kurių neteko mamos, kai joms buvo pritaikyta ypač nuožmi tardymo taktika. Dar tai bus priminimas politikams, kad prokurorų akcija prieš šeimas su mažyčiais vaikais prasidėjo tada, kai pirmą kartą po Nepriklausomybės paskelbimo Statistikos departamentas fiksavo daugiau gimusių, nei mirusių Lietuvos piliečių. Dabar situacija „pasitaisė“ mirties naudai.

Persekiojami už tai, kad Seimo dosniu sprendimu Sodra paskyrė jiems motinystės pašalpas, ką tik gimusių vaikučių mamos nori pasakyti ne tik prokurorams, bet ir visuomenei: „Šiandien persekioja mus, o rytoj auka būsite jūs“.

Šešių vaikų mama ir gydytoja Aurima Dilienė sako, kad persekiojamų šeimų sambūris neprašo visuomenės užuojautos: „Mes šitą absurdiškų kaltinimų kryžių nunešime iki galo, tačiau kas bus, jei rytoj pradės tokias pat būdais persekioti pensininką, kuris prieš pensiją dirba viršvalandžius arba baus neįgaliuosius, gaunančius pašalpas, bet dar vis rodančius gyvybės ženklus. O gal ir nedarbingumo pašalpa bus pretekstas pateikti įtarimą apie nusikaltimą“.

Protestuodami prieš antivalstybinę prokuratūros akciją, taupymui pasitelktą baudžiamąjį persekiojimą, prieš dvigubus  teisingumo standartus neteisingai persekiojamos šeimos rengs piketus:

Vilniuje - prie Generalinės prokuratūros, adresu: Rinktinės g. 5 A, - sausio 6 d. 10.00 val.

Kaune - prie Kauno apygardos prokuratūros, adresu: Laisvės al. 32, - sausio 6 d. 10.00 val.

Šiauliuose - prie Šiaulių apygardos prokuratūros, adresu: Dvaro g. 90, - sausio 6 d. 10.00 val., o po to prie  Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros, adresu: Aušros al. 25 A,  po to prie Šiaulių Sodros, adresu: Ežero g. 17.


Šiame straipsnyje: akcija prie prokuratūros

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių