L. Kasčiūnas apie naujus LFF įstatus: esminė sąlyga dėl reputacijos – įgyvendinta

Lietuvos futbolo federacija (LFF) įgyvendino esminę sąlygą dėl nepriekaištingos reputacijos, todėl įstatymas dėl tiesioginio federacijos valdymo „lieka užkonservuotas“, sako vienas iš šio projekto autorių, parlamentaras Laurynas Kasčiūnas.

„Dėl nepriekaištingos reputacijos – tai jau yra stipru, viskas gerai. Čia buvo esminė sąlyga, ji yra įgyvendinta, tai yra svarbu. Visa kita, kas yra susiję su klubų įtraukimu, irgi yra sveikintina“, – BNS trečiadienį sakė konservatorius.

„Toliau žiūrėsime kaip seksis. Tiesioginio valdymo projektas lieka užkonservuotas stalčiuose“, – pridūrė jis.

Taip politikas komentavo LFF trečiadienį Kaune patvirtintus naujus įstatus. Juose numatyta, kad vadovybės nariai negalės būti pripažinti kaltais „dėl nusikalstamos veikos“.

Be kita ko, apsispręsta, jog LFF konferenciją sudarys 32 nariai: 10 apskričių, aštuoni A lygos ir šeši Pirmos lygos klubai bei aštuonios šakinės asociacijos. Kiekvienas iš narių turės po du balsus.

LFF Vykdomąjį komitetą, kuris bus tiesiogiai renkamas Konferencijoje, sudarys 16 narių: aštuonių apskričių atstovai, trijų šakinių asociacijų, po vieną A lygos, Pirmos lygos, vieno A lygos klubo atstovą, LFF prezidentas ir nepriklausoma moteris.

Naujieji LFF valdymo organai, jau atsižvelgiant į naujuosius įstatus, turėtų būti išrinkti iki balandžio pabaigos.

Vis dėlto L. Kasčiūnas pabrėžė besitikintis dar didesnio klubų įtraukimo į LFF valdymą.

„Problema tame, kad jie gali apeliuoti į Asociacijų įstatymą, tai mes galvojame galbūt kitą sesiją reiktų imtis pataisų, kad galėtų klubus dar labiau įtraukti į valdymą. Čia gilesnių analizių reikalas“, – sakė konservatorius.

Jis pokyčių futbole siekė drauge su buvusiu Biudžeto ir finansų komiteto vadovu Mykolu Majausku. Pristatydamas projektą dėl tiesioginio LFF valdymo, politikas sakė, kad LFF turi veikti „be kriminalinio pasaulio atstovų“.

Trečiadienį naujuosius įstatus jis įvertino „kaip svarbų žingsnį teisinga linkme“.

„Tik nauji visuotiniai LFF rinkimai be kriminalinio pasaulio atstovų gali kažką realiai ir negrįžtamai pakeisti. (...) Tačiau klausimas jokiais būdais nėra uždarytas. Toliau atidžiai stebėsime situaciją LFF ir principingai reikalausime skaidraus ir demokratinio valdymo“, – BNS teigė M. Majauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OLOFAS

OLOFAS portretas
LFF VISOS MRIONETES TURI PALIKTI FEDERACIJA,KAD BUTU KAZKAS GERIAU

Mirk iš juoko

Mirk iš juoko portretas
esminė sąlyga - reputacija. Spėk iš trijų kartų - ar įgyvendinta ir ar bus įgyvendinta. Kokie durniai gali galvoti, kad aplink juos vieni durniai? Be to, ar geros reputacijos reikia tik futbolui? Akivaizdu, kad sportas su ministre priešakyje vis giliau klimpsta į Š (iš didžiosios raidės).

Gurpis

Gurpis portretas
Kaščiūnas išdūrtas federacijos, kaip žąsiukas, taip ir reikia, jei bambukas aferistais tikintis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių