I. Ruginienė: kolektyvinė sutartis vainikuoja tvarius darbdavio ir darbuotojo santykius

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė tvirtina, kad vieni iš svarbiausių dalykų šiuo metu, kalbant apie darbdavio ir darbuotojo santykius, yra darbdavio ir darbuotojo santykiai.

„Kai kada, kai pasakai socialinis dialogas, visiems atrodo kaip kažkoks nesuprantamas žodis, bet jo esmė yra darbdavio ir darbuotojo tarpusavio santykis, jų sutarimas ir bendrų sprendimų, idėjų ieškojimas“, – penktadienį tarptautinės konferencijos „Pasitikėjimas darbo santykiuose – misija įmanoma“ metu teigė I. Rugnienė.

Ji taip pat pridėjo, kad socialinis dialogas leidžia įmonėje, įstaigoje ar organizacijoje dirbti kaip komandai ir pereiti prie profesionalių santykių.

„Tai yra daugiau apie tai, kaip nuo autoritarinio rėkimo pereiti į profesionalų vadovavimą ir kartu su savo komanda ieškoti tam tikrų sprendimų“, – sakė LPSK prezidentė.

I. Ruginienė pažymėjo, kad šiandien yra svarbu kalbėti apie kolektyvių sutarčių svarbą ir pabrėžė, jog tai nėra paprastas popieriaus lapas, o darbdavio ir darbuotojo santykių pagrindas.

„Tai nėra kažkoks popieriaus lapas, kurį pasirašome tam, kad mes jį tiesiog turėtume, bet matyti, jog tai yra tas dokumentas, kuris vainikuoja darbdavio ir darbuotojo tvarius santykius ir tai yra stabilus pagrindas, kurio mes siekiame, kad kiekvienas darbuotojas jį turėtų“, – aiškino ji.

Penktadienį Vilniuje, „Neringos“ viešbutyje, vyksta tarptautinė konferencija „Pasitikėjimas darbo santykiuose – misija įmanoma“. Jos metu numatytas Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos susitarimo „Dėl socialinio dialogo stiprinimo" pasirašymas. Dokumentą pasirašys Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė ir Pramonininkų konfederacijos generalinis direktorius Ričardas Sartatavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai tik

Tai tik portretas
pusiau legalus pagrindas istatymu ir DK reikalavimu nesilaikymui,o ne joks "dialogas".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių