„Galima išskirti dvi priežastis, kodėl auga pirkėjų iš Lietuvos srautas. Pirmiausia dėl kainų. Lietuvoje kilęs nepasitenkinimas yra suprantamas, kadangi šiuo metu šviežios žuvies ir jūros gėrybių kainos Latvijoje žemesnės. Kai kurie produktai pigesni net iki 30 procentų. Kitas klausimas – pasirinkimas. Rygos centriniame turguje gausus vietoje sugaunamų ir auginamų žuvų asortimentas. Delikatesų turguje – didžiausias jūros gėrybių bei šviežios žuvies iš visų pasaulio jūrų ir vandenynų pasirinkimas. Pavyzdžiui, krevetės pristatomos iš Senegalo, Madagaskaro, omarai iš Kanados, krabai iš Kamčiatkos, lašiša iš Škotijos. Vien austrių delikatesų turguje siūloma daugiau nei 20 rūšių. Delikatesų turguje prekiaujama tik atvėsinta žuvimi ir jūros gėrybėmis. Asortimentą sudaro keli šimtai pozicijų. Šviežia produkcija pristatoma iš viso pasaulio net tris kartus per savaitę. Didžioji dalis atkeliauja lėktuvais“, - sako „Gastronome“ delikatesų turgaus savininkės įmonių grupės „Reaton“ rinkodaros departamento direktorius Kęstutis Isakas. Pasak jo, lietuviai delikatesų turguje dažniausiai perka šviežias doradas, tuną, austres, langustus, krabus, omarus, midijas. Dauguma pirkėjų iš Šiaulių, Panevėžio, Kauno ir Vilniaus.
Anot K. Isako, šviežios žuvies bei jūros gėrybių pardavimai stabiliai auga - per 4 šių metų mėnesius žuvies pardavimai išaugo 17 procentų, o jūros gėrybių - net 28 procentais. Medikai ir mitybos specialistai rekomenduoja įtraukti į savo racioną žuvį bei jūros gėrybes, kuriuose gausu riebalų rūgščių Omega-3, vitaminų (B12, D ir E), mineralų (cinkas, selenas, jodas) ir baltymų, todėl vartojimas pastoviai auga. Vidutiniškai pasaulyje vienas šeimos narys suvartoja 19 kilogramų žuvies, o Baltijos šalyse šis rodiklis kol kas siekia tik 7 kilogramus.
Naujausi komentarai