Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva skyrė paramą saulės elektrinėms besivystančiose šalyse įrengti

2019-05-08 06:21

Aplinkos ministerija (AM) skyrė beveik 600 tūkst. eurų iš Klimato kaitos programos lėšų, kad padėtų besivystančioms šalims - Sakartvelui, Indijai ir Nepalui - spręsti su klimato kaita susijusias problemas panaudojant saulės energiją. Vykdydama ES klimato kaitos politiką, Lietuva savo paramą ir patirtį besivystančioms šalims teikia vystomojo bendradarbiavimo projektais.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Kaip paskelbė Aplinkos ministerija, minėtoji parama saulės elektrinėms Sakartvele, Indijoje ir Nepale įrengti sudarys daugiau kaip pusę reikalingų investicijų, kurių suma siekia apie 1 mln. eurų. Likusius 400 tūkst. eurų pritrauks šiuos projektus įgyvendinančios Lietuvos įmonės - bendrovės „Solet Technics“, „Saulės grąža“ ir „Saulės aukštis“.

Sakartvele bendrovė „Solet Technics“ įdiegs 127,8 kW bendros galios saulės elektrines karo pabėgėlius administruojančiose Cerovanio, Cilkanio ir Prezečio gyvenvietėse. Jos padės aprūpinti reikiamu energijos kiekiu administracinius ir viešojo naudojimo pastatus, švietimo įstaigas, vandens tiekimo sistemas.

Indijos Pantnagaro mieste, G. B. Panto žemės ūkio ir technologijų universiteto teritorijoje, bendrovė „Saulės grąža“ įrengs 250 kW bendros galios saulės elektrines, o bendrovė „Saulės aukštis“ Nepalo sostinėje Katmandu ant „Chelsea“ tarptautinės kolegijos stogo sumontuos 140 kW galios saulės elektrines.

Pažymima, kad parama besivystančioms šalims iš AM administruojamos Klimato kaitos programos lėšų pradėta teikti 2011 metais. Nuo 21016 m. veikia Lietuvos įmonių įrengtos saulės elektrinės Malaizijoje (ant Kvala Lumpūro universiteto stogo ir Lumuto uoste), nuo 2018 m. - 55 kW galios saulės elektrinė Moldovos sostinėje Kišiniove ir 131 kW bendros galios saulės elektrinės Sakartvele. Šių metų pabaigoje ir kitų metų pradžioje pradės veikti dar trys su Lietuvos parama įrenginėjamos saulės elektrinės Armėnijoje, Sakartvele ir Malyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų