Atkurtų partizanų uniformų parodą galima aplankyti ir su virtualios realybės akiniais

  • Teksto dydis:

Lapkričio 23-ąją, Lietuvai švenčiant Kariuomenės dieną, Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centras kviečia virtualiai aplankyti metų pradžioje didžiulio dėmesio sulaukusią, bet karantino nutrauktą ir ne visų spėtą pamatyti drabužių dizainerio Giedriaus Paulausko parodą „Laisvės kariai“, kurioje pristatomos atkurtos autentiškos partizanų uniformos.

Virtualus turas suteikia galimybę 360 laipsnių kampu apžvelgti parodos eksponatus vienuolikoje virtualių ekspozicijos erdvių. Per virtualų pasivaikščiojimą po parodą lankytojai turės galimybę atidžiai apžiūrėti atkurtas partizanų uniformas, jų elementus bei įsigilinti j jų reikšmę partizanų kasdienybėje.

Ši paroda – tai pagarbos ženklas pokario Lietuvos kariams – partizanams, ryšininkams bei visiems kovotojams už Lietuvos laisvę.

„Uniforma karininkui ir kariui nėra tik apranga. Ją vilkintis asmuo visada jaučia kur kas didesnę atsakomybę, pagarbą Lietuvos valstybei. Partizanai, priešinęsi Lietuvos sovietizacijai, taip pat buvo kariai, pagal galimybes jie vilkėjo uniformas ar bent skiriamuosius simbolinius ženklus“, – kalbėjo dizaineris Giedrius Paulauskas.

G. Paulauskas parodoje Laisvės kariai.

Šia virtualia paroda siekiama, kad šešerius metus trukusio istorinio dizaino tyrimo rezultatas nesibaigtų parodos uždarymu, kad jis būtų kuo ilgiau prieinamas visiems besidomintiems.

„Tikimės, kad virtualus „Laisvės karių“ turas bus patrauklus karybos istorijos entuziastams, studentams ir net moksleiviams, kuriems toks turas taps turininga mokomąja priemone per istorijos pamokas“, – sako VDA Dizaino inovacijų centro direktorius Marius Urbanavičius.

Virtualus turas leidžia lankytojui apžiūrėti nufotografuotą erdvę 360 laipsnių kampu ir tose erdvėse judėti iš vieno peržiūros taško į kitą. Siekiant geriau pajusti gyvosios parodos įspūdį, Marius Urbanavičius rekomenduoja pasinaudoti virtualios realybės akiniais „Google Cardboard“ arba pasigaminti virtualios realybės akinius pagal internete nurodytas instrukcijas ir į akinius įdėti savo išmanųjį telefoną.

Virtuali paroda „Laisvės kariai“ – aplankykite paspaudę nuorodą.

Ką tik pasirodė ir specialus leidinys „Laisvės kariai“ – elektroninę jo versiją galite paskaityti paspaudę šią nuorodą, o dėl nemokamo spaudinio kviečiame kreiptis į VDA Dizaino inovacijų centrą.

Parodos „Laisvės kariai“ virtualų turą sukūrė fotografas Vitalijus Janušonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai va kaip

Tai va kaip portretas
Banditai rengėsi. Oho.

???

??? portretas
Kiek reikėjo apiplėšti žmonių, kad "partizanų" karininkai galėtų puikuotis Diginalo uniformomis?

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kuo didesnės sėkmės kūrybinėje veikloje!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių