Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl gaisro įmonėje „Ecoservice“

Vilniaus apskrities policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl gaisro atliekų rūšiavimo įmonėje „Ecoservice“ prie Gariūnų, kur šeštadienį kilo didelis gaisras.

„Rugpjūčio 5 dieną (šeštadienį – BNS) pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 187 straipsnio 2 dalį, tai yra turto sunaikinimas ar sugadinimas visuotinai pavojingu būdu. Tyrimas atliekamas, siekiama nustatyti aplinkybes“, – BNS pirmadienį sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Gaisras sostinėje netoli Gariūnų turgavietės esančioje bendrovės teritorijoje kilo šeštadienio rytą. Jis buvo lokalizuotas šeštadienio vakarą, tačiau gaisravietėje toliau beveik dvi paras dirba ugniagesiai: čia gesinami atsirandantys židiniai, vyksta  baigiamieji gaisro gesinimo darbai.

Tikslius gaisro paveiktų atliekų kiekius įvardinsime po atlikto teritorijos ir atliekų tvarkymo apskaitos audito.

Pranešimas apie gaisrą buvo gautas šeštadienį 10.23 val., jį gesino didelės ugniagesių pajėgos. Miestas dėl dūmų smarkiai nenukentėjo, nes vėjas juos nešė į kitą pusę. Nukentėjusių žmonių nebuvo.

Gaisro vietoje dirbo aplinkos apsaugos specialistai, anot jų, taršos mastas, aplinkai padaryta žala, taip pat ir tai, ar bendrovė laikėsi saugumo reikalavimų, paaiškės po tyrimų.

„Ecoservice“ Gamybos padalinio vadovas Mindaugas Šeštokas šeštadienį pranešė, kad bendrovei priklausančiame rūšiavimo centre užsidegė nepavojingos atliekos, įmonė dėl gaisro pradėjo vidinį tyrimą. Bendrovė teigia teikianti paslaugas įprastai, bendradarbiaujanti su pareigūnais bei institucijomis.

„Ecoservice“ taip pat tvirtina, kad atliekų kiekių apskaita įmonėje vykdoma laikantis reikalavimų, o kilusio gaisro vietoje buvęs atliekų kiekis neviršijo leistino pagal turimą leidimą.

„Tikslius gaisro paveiktų atliekų kiekius įvardinsime po atlikto teritorijos ir atliekų tvarkymo apskaitos audito. Tikime, kad visos įvykio priežastys ir aplinkybės bus nustatytos tyrimo metu“, – skelbiama įmonės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių