Kaunietė: laiptinėje mane užpuolė „Bolt“ vairuotojas – iškeikė, grasino sulaužyti kojas

Pirmadienį kaunietė Neringa Aukštuosiuose Šančiuose atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – moteris užkliuvo „Bolt“ vairuotojui. Konfliktiškas vyras buvo nepatenkintas, kad laiptinėje vaikšto ir „nešioja šiukšles“ nepažįstami žmonės. Nors iš tiesų Neringa pašto dėžutėje klientui paliko sutartį.

„Aš dirbu su finansų įmone ir klientui nešiau sutartį. Buvau susitarusi, kad aš ją įdėsiu į pašto dėžutę. Įdėjau tą sutartį ir matau, kad atvažiavo „Bolt“, išlipo vairuotojas ir eina į laiptinę. Atėjęs sako: „Ar nustosit vaikščiot, visokias šiukšles nešioti?“. Aš jam tiesiog pasakiau: „Jūs dirbate savo darbą, mes dirbame savo darbą“. Tada jis mane užsipuolė visokiais žodžiais, sakė, kad mane sulaužys ir pan.“, – kalbėjo pašnekovė.

Šokiruojantys grasinimai

Nepažįstamas žmogus, pirmą kartą jį matau... Ir šitaip moterį... Absurdas.

Neringą šokiravo, kad pirmą kartą matomas žmogus leido sau moterį plūsti siaubingais žodžiais. „Sako: žiurke, s*ka, aš tau tuoj kojas sulaužysiu. Nepažįstamas žmogus, pirmą kartą jį matau... Ir šitaip moterį... Absurdas. Gaila, kad nepasiėmiau telefono nufilmuoti. Aš išėjau iš laiptinės, nufotografavau mašiną ir galvoju, gal skambinti policijai, bet galvoju: kaip čia atvažiuos, kaip prasidės viskas. Bandžiau susisiekti su pačia „Bolt“ įmone, kad tiesiog tas vairuotojas paskambintų ar atsiprašytų. Juk gali būti, kad jeigu su tokiu vairuotoju važiuočiau, jeigu kokį nors žodį pasakyčiau, aš net negrįžčiau namo. Ką jie priima per žmones? Gerai, jie ant savęs dirba, bet atranką kažkokią gal turi praeiti?“ – svarstė Neringa.

Pasak kaunietės, konfliktiškas „Bolt“ vairuotojas drumstė ramybę visame daugiabutyje. „Jis nuėjo į vidų ir toliau rėkė laiptinėje visokius žodžiu. Aš, aišku, greitai pasišalinau, nes galvojau, kad jis dar atbėgs“, – išgąstį prisiminė pašnekovė.

Nors iš „Bolt“ ir sulaukė atsakymo, tačiau, Neringos teigimu, naivu tikėtis, kad buvo imtasi konkrečių veiksmų. „Jie man parašė, kad labai apgailestauja ir su tuo vairuotoju pasikalbės. Bet lygioje vietoje buvau taip iškoliota, kad tikrai labai išsigandau“, – kalbėjo pašnekovė.

Skaitytojos nuotr.

Portalo žurnalistai kreipėsi į įmonę „Bolt“ ir paprašė pakomentuoti, kokių konkrečių veiksmų planuojama imtis dėl šios situacijos.

„Konkrečių situacijų, įvykusių ne keleivių vežimo metu, komentuoti viešai negalime dėl asmens duomenų apsaugos. Savarankiškai dirbantys „Bolt“ pavėžėjai privalo laikytis įstatymų ir jų nepaisymo netoleruojame, o kiekvieną su pavėžėjais susijusį incidentą vertiname individualiai. Visais atvejais bendradarbiaujame su teisėsauga ir paaiškėjus apie nusižengimus įstatymui, griežtai reaguojame ir tam tikrais atvejais apribojame galimybę vežti keleivius su „Bolt“ platforma“, – situaciją komentavo „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Į portalo kauno.diena.lt žurnalistus besikreipusi kaunietė Neringa retoriškai svarstė, kokie reikalavimai yra keliami vairuotojams, norintiems dirbti pavėžėjais. Ir ar tikrai tie reikalavimai yra pakankamai aukšti, jeigu pavėžėjai leidžia sau taip nemandagiai elgtis?

Jie man parašė, kad labai apgailestauja ir su tuo vairuotoju pasikalbės.

„Gyventojai, norintys savarankiškai užsiimti pavėžėjimo veikla su „Bolt“, tai gali daryti tik pateikę ne tik galiojantį vairuotojo pažymėjimą, individualios veiklos pažymą, bet ir kitus būtinus dokumentus. Juos „Bolt“ reguliariai tikrina. Siekiant užtikrinti keleivių saugumą, kiekvienas naujas „Bolt“ pavėžėjas privalo pateikti ir Administracinių teisės pažeidimų išrašą bei Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) išduodamą leidimą vežti keleivius. Jis suteikiamas tik tuomet, jei vairuotojas turi nepriekaištingą reputaciją, t. y. neturi galiojančio teistumo ir nėra priklausomas nuo alkoholio, narkotikų ar kitų psichotropinių medžiagų. LTSA taip pat tikrina, ar vairuotojas turi 2 metų vairavimo patirtį, galiojantį individualios veiklos pažymėjimą ir ar gyventojas nėra įsiskolinęs valstybei“, – teigė „Bolt“ atstovas.

„Siekiant užtikrinti kuo kokybiškesnes paslaugas, „Bolt“ platformoje veikia pavėžėjų vertinimo sistema. Po kiekvienos kelionės keleivis turi galimybę įvertinti jį vežusį vairuotoją nuo vienos iki penkių žvaigždučių. Susikaupus tam tikram kiekiui neigiamų klientų įvertinimų, programėlė laikinai stabdo pavėžėjo galimybę vežti keleivius. Be to, jei neigiamai vienas kitą įvertina ir vairuotojas, ir keleivis, sistema jų ateityje nesuveda bendrai kelionei“, – tikino įmonės atstovas.

Kaip teigė kaunietė Neringa, ji telefonu konflikto, deja, neužfiksavo, todėl neturi jokios vaizdinės medžiagos. Policija į incidento vietą tąkart taip pat nekviesta. Tačiau ar šiuo atveju pareigūnai vis tik galėtų imtis veiksmų nekultūringo pavėžėjo atžvilgiu? „Žinoma, į pareigūnus gali kreiptis, tačiau reikės ne tik užfiksuoto automobilio, jeigu kreipiamasi po konflikto – tokiu atveju praverčia įrašai, vaizdo stebėjimų kamerų įrašai nuo aplinkinių namų, liudininkai. Visada gyventojus raginame į pareigūnus kreiptis nedelsiant, kuomet įvyksta nusikalstama veika ar teisės pažeidimas“, – portalo žurnalistams teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaBoltkonfliktas su Bolt vairuotoju

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reklama

Reklama portretas
Antireklama taip pat reklama bolt

Alvydas

Alvydas portretas
Prie ko čia Bolt,Konfliktas ne su keleiviu,o visiškai pašaliniu asmeniu,o Bolt vairuotojas matyt tik gyvena tame name

2 Darius2021 m. birželio 18 d. 00:04:58

2 Darius2021 m. birželio 18 d. 00:04:58 portretas
Pasitikrink sveikatą. Nes ryškiai su galva blogai.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių