Erzina aktorių rūkymas scenoje: siūlo režisieriams ieškoti alternatyvų

Jautresnius uostamiesčio žiūrovus erzina aktorių rūkymas scenoje. Kai kurie klaipėdiečiai skundžiasi, kad esą nuo dūmų net įskausta galvą. Kitų supratimu, rūkymas kultūros įstaigose apskritai neturėtų būti toleruojamas, kadangi skatina rūkyti jaunuosius teatro lankytojus, kenkia pačių aktorių ir žiūrovų sveikatai.

Dažnai spektakliuose apsilankanti klaipėdietė Monika siūlo režisieriams ieškoti alternatyvų, užuot leidus aktoriams rūkyti tikras cigaretes.

Sprendimą apie personažo rūkymą scenoje priima spektaklio režisierius.

„Mėgstu lankytis Klaipėdoje vykstančiuose spektakliuose, įvairiuose kituose meno ir kultūros renginiuose. Pastebiu įvairias detales, tarp jų – ir nepageidaujamas, viena tokių – rūkymas. Juk nepriimtina rūkyti kambaryje, bute, bet kokio pastato viduje, tad kodėl priimtina tai daryti scenoje, kai šalia daug žmonių? Toks veiksmas dažnai atrodo nereikalingas, nepabrėžiantis veikėjo unikalumo. Gal vertėtų pamąstyti apie cigarečių alternatyvą?“ – klausė Monika.

Spektakliuose apsilanko ir nėščios moterys, sergantys asmenys, tad klaipėdietei kyla klausimas, ką tokiems žmonėms daryti – palikti salę ar palaukti, kol aktorius baigs rūkyti?

Gintaras Grajauskas. D. Rimeikos nuotr.

Anot rašytojo, Klaipėdos dramos teatro meno vadovo Gintaro Grajausko, miesto gatvėse žmonės prisikvėpuoja daugiau kenksmingų medžiagų negu scenoje.

„Informacijoje apie spektaklį visada įrašomi perspėjimai apie galbūt sveikatai kenksmingus faktorius – rūkymą ir stroboskopo naudojimą. Sprendimą apie personažo rūkymą scenoje priima spektaklio režisierius. Tai darydamas jis žino, kad dėl tokio sprendimo gali prarasti dalį žiūrovų. Turint omenyje scenos ventiliaciją ir salės kubatūrą, dūmų kiekis, pasiekiantis žiūrovų salę, yra minimalus. Manau, daugiau kenksmingų medžiagų žmogus įkvepia tiesiog vaikščiodamas miesto gatvėmis, ypač esant intensyviam eismui“, – pažymėjo G. Grajauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek kiaunių

 Kiek kiaunių portretas
Eina į teatrą. Jus ten surišę nuneša? Jei nesugebat paskaityti prieš perkant bilietą apie spektaklį, rūkoma ar ne spektaklio metu, tai neraudokit. Ateina i teatrą ir sėdi akmeniniais veidais susireikšminusios bobulės.

Vėtra

Vėtra portretas
Tikrai erzina. Ir aš norėjau šituo klausimu rašyti. Teatras - kultūros įstaiga ir , jeigu jau negalima rūkyti baruose , tai scena privalėjo būti pirma vieta , kur draudimas rūkyti įsigaliotų. Gyvenamųjų namų balkonuose negalima . Taigi šiuo klausimu teatras atsilikęs . Spektaklio "Varovai" metu buvome priversti kvėpuoti cigarečių dūmais .

Lilė

Lilė portretas
Ir tai Teatro vadovo atsakymas??? Va taip - žuvis genda nuo galvos. Ne taip seniai scena buvo šventovė aktoriams - dabar gi rūkykla, keiksmažodynas ir dulkinimosi vieta. tegu vadovai pasižiūri, kuriuos spektaklius žmonės lanko su malonumu, o į kuriuos bilietus su 40% nuolaida siūlo..
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių