J. Narkevičius sako, kad Klaipėdos uosto direkcijos vadovo konkurso gali ir nebūti

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad konkursas į Klaipėdos uosto direkcijos vadovo pareigas gali ir nebūti paskelbtas, jei Apeliacinis teismas nuspręs, kad buvęs vadovas buvo atleistas neteisėtai.

„Netrukus arba išvis nebus paskelbtas, ne viskas priklauso nuo tam tikrų aplinkybių. Viena iš jų – kada bus Apeliacinio teismo rezultatas dėl to, kad buvęs vadovas (Arvydas Vaitkus. – ELTA) apskundė“, – žurnalistams Klaipėdoje penktadienį sakė J. Narkevičius.

„Mano žiniomis, tai bus (spalio. – ELTA) 15 dieną ir nuo to tolesnio nuosprendžio priklausys tolesnė eiga“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, jei teismas nuspręs, kad buvęs uosto direkcijos vadovas A. Vaitkus buvo atleistas neteisėtai, konkurso gali ir neprireikti.

„Gali būti ir neieškoma (naujo vadovo. – ELTA), jei teismo sprendimas bus grąžinti poną Vaitkų į pareigas, nes tai yra apskundimo objektas. (...) Jei tai bus priimta, mes vertinsime šitą klausimą ir nebus tada būtinumo skelbti konkurso“, – sakė susisiekimo ministras.

Kaip anksčiau skelbė LRT tyrimų skyrius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), su kuria A. Vaitkus kandidatavo į Klaipėdos miesto mero postą, rinkimų kampaniją rėmė Klaipėdos uoste veikusių įmonių atstovai. Pasak LRT, 44 tūkst. eurų „valstiečiams“ paaukojo per verslą susiję asmenys, uostamiestyje užsiimantys baltarusiškų trąšų krova ir pervežimu.

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis po kilusio skandalo atleido A. Vaitkų iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų. Jis tai motyvavo tuo, kad A. Vaitkus, dirbdamas Klaipėdos uosto vadovu, nebegalėtų būti objektyvus uoste veikiančioms įmonėms.

A. Vaitkus šį sprendimą apskundė, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas skundą atmetė. Buvęs Klaipėdos uosto direkcijos vadovas po to nutartį apskundė Apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Narkevučius, matomai, kartoja don Karabaso pasakymus.

Gerb. Harai:

Gerb. Harai:  portretas
kiekviena tauta kalba, kaip mąsto, o kaip mąsto, taip ir kalba - kad susišnekėtų. Todėl kiekviena pasaulio kalba, sava kalba kalbėdama ar rašydavo SAVO, o ne svetimą gramatiką taiko. Nes tik taip įmanoma tiksliai išreikšti ar suprasti perduodamą mintį. Pvz. sakinys „Petkevič operuos apendicitą Narkevič”. Lietuviui šis sakinys neaiškus. Aišku tik tiek, jog kažkuris iš jų operuos kitam pilvą. Tik katras katram, jeigu abu jie pilvo chirurgai? Juk vienam iš jų reikia narkozę duoti! Todėl būtina aiškiai rašyti/pasakyti: ar „Petkevičių operuos Narkevičius”, ar „Petkevičius operuos Narkevičių” - tada aišku ne tik kas ką, o kas sutvarstytų pilvu vaikščios, bet ir daugiau situacijos aplinkybių.

Ramus

Ramus portretas
As ne pries liankus, bet kodel ministro nosis link melynumo?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių