Klaipėdoje jau atidarytos didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo pradžios Klaipėdos mieste pradėjo veikti trys stambiagabaričių atliekų priėmimo aikštelės

Nuo rugsėjo pradžios Klaipėdos mieste pradėjo veikti trys stambiagabaričių atliekų priėmimo aikštelės. Į jas klaipėdiečiai gali atvežti ir nemokamai palikti nebenaudojamą buitinę bei elektroninę įrangą, padangas, mišrias statybos ir griovimo atliekas, nebereikalingus baldus, kilimus, plastiką, stiklą, kartono pakuotes ir kita.

„Šios aikštelės padės klaipėdiečiams gyventi švaresnėje aplinkoje. Vietoj to, kad senus rakandus išmesti kieme ir pro langą matyti negražų vaizdą, dabar miesto gyventojai galės nereikalingus daiktus, remonto liekanas civilizuotai atvežti į mūsų prižiūrimas aikšteles, kur viską išrūšiuosime ir atiduosime perdirbimui arba saugiai utilizacijai“, - sakė Ramunė Šličienė, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

Trys aikštelės įrengtos skirtingose uostamiesčio dalyse. Pietinių miesto rajonų gyventojai kviečiami atliekas vežti į Plieno g. 13 (įvažiavimas pro Šilutės plente esančią Neste kolonėlę), centrinėje miesto dalyje  aikštelė įrengta Tilžės g. 66A, o gyvenantiems į šiaurę nuo Danės upės arčiausia bus Šiaurės prospekte 30 įsikūrusi aikštelė.

Aikštelės dirbs II-V nuo 10 iki 19 valandos, o šeštadieniais – nuo 10 iki 14 valandos, jose atliekas priims ir padės išrūšiuoti aikštelės darbuotojas.  Kai kurių priimamų atliekų kiekiai bus ribojami.

„Per metus vienas Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojas į aikšteles gali pristatyti ne daugiau kaip 5 naudotas padangas, kurių skersmuo ne didesnis nei 118 cm, bei 250 kg statybinių bei griovimo atliekų“, - sakė R.Šličienė.

Visos atliekos pasveriamos svarstyklėmis, jų kiekis registruojamas atliekų tvarkymo apskaitos žurnale.

„Klaipėdos miesto aikštelėse atliekos bus priimamos tik iš Klaipėdos miesto gyventojų. Kitų regionų savivaldybėse šiuo metu tokios aikštelės statomos ir  pradės veikti 2014 metų pirmą pusmetį“, - pasakojo KRATC atstovė.

Iš viso Klaipėdos regione planuojama įrengti 10 stambiagabaričių atliekų aikštelių ir 7 kompostavimo aikšteles, kuriose bus priimamos žaliosios atliekos.

DIDELIO GABARITO ATLIEKŲ SURINKIMO AIKŠTELĖSE IŠ GYVENTOJŲ NEMOKAMAI PRIIMAMOS ŠIOS ATLIEKOS:

Buityje susidarančios nepavojingos atliekos:
Didžiosios atliekos;
Naudotos padangos;
Statybinės bei griovimo atliekos;
Medienos atliekos;
Tekstilės atliekos;
Antrinės žaliavos:
Nepavojinga elektros ir elektroninė įranga.
popieriaus ir kartono pakuotės bei antrinės žaliavos;
stiklo pakuotės bei antrinės žaliavos;
plastiko pakuotės bei antrinės žaliavos;
metalo pakuotės bei antrinės žaliavos;
 
KĄ REIKIA ŽINOTI GYVENTOJAMS?

Per metus vienas Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojas į didelių gabaritų surinkimo aikšteles gali pristatyti ne daugiau kaip: 5 naudotas padangas, kurių skersmuo ne didesnis nei 118 cm, bei 250 kg statybinių bei griovimo atliekų.
Atliekų turėtojas privalo užtikrinti, kad iš pristatytų atliekų bei jų pakuočių netekėtų jokie skysčiai, pervežamos atliekos nedulkėtų ir nevirstų iš transporto priemonės ar per priekabos bortus. Pakuotės forma turi netrukdyti vizualiai nustatyti atliekų rūšį.
Visos atliekos sveriamos svarstyklėmis, jų kiekis registruojamas atliekų susidarymo apskaitos žurnale.
Atliekos kraunamos į paženklintus, tam tikrom atliekoms skirtus, sandarius konteinerius ar talpas.
Aikštelės darbuotojas atlieka atvežtų atliekų vizualinę kontrolę ir nurodo atliekas atvežusiam asmeniui, į kuriuos konteinerius išrūšiuoti nepavojingas atliekas.

Daugiau informacijos apie vykdomą projektą ir didžiųjų atliekų aikšteles skaitykite www.kratc.lt

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Tai gera ir seniai laukta paslauga gyventojams. D4kui mieto vadovams uz tai. Pagarbiai.

Neapsigaukite!

Neapsigaukite! portretas
Dėl mišrių statybinių atliekų, tai darbuotoja, paskambinus šiandien telefonu 865594805 pareiškė,- priimame tik betoną arba skaldytas plytas, pageidautina maišeliuose. Jokių ten skaldytų plytelių, seno šlako ar kitokių statybos atliekų. Įtariu, kad tautiečiai senu papročiu ir toliau veš statybinį šlamštą į miškus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių