Nekasdienis atvejis: naujo lifto įkurtuves šventė kone visi kaimynai

  • Teksto dydis:

„Vėlyvą vakarą išeinu į laiptinę pažiūrėti... Jėzau, galvoju, – naujas liftas, negi jau sugedo? Bet ne, veikia! Labai tyliai dirba, kokybiškai padaryta“, – įspūdžiais dalijosi klaipėdietė Natalija, kurios devynių aukštų daugiabutyje Alksnynės rajone buvo pakeistas liftas.

Anksčiau moteris nuo senojo lifto garsų net pašokdavo lovoje. „Gyvenu aštuntame aukšte, senas liftas visą laiką bildėjo. Gerai girdėdavau, esu buvusi muzikos mokytoja... Pašokdavau iš miego ir pirmą, ir antrą valandą nakties nuo bildesio: bum bum bum. Pastatė naują liftą – nė garselio“, – džiaugėsi moteris. 

Padarė, kaip žadėjo

Anot jos, namą administruojantis „Mano BŪSTAS“ liftą įrengė lygiai per tris mėnesius – taip, kaip ir žadėjo. „Esu labai patenkinta, ir dauguma namo gyventojų taip pat. Visi labai laimingi. Daug senjorų mūsų name gyvena, yra ir su ramentais. Dėkinga ir „Mano BŪSTUI“, ir Sandrai, mūsų administratorei“, – sakė klaipėdietė.

Ji džiaugėsi ir administratorės iniciatyva kiekviename aukšte pastatyti kėdžių laiptinių aikštelėse – tam, kad lipantys į viršų galėtų stabtelėti minutėlei poilsio tuo metu, kai senas liftas buvo išjungtas ir buvo statomas naujas. „Jei ne tos kėdės, net nežinau... Aš, būdavo, po kojos operacijos su ramentu pasėdžiu, po to kitai močiutei užleidžiu“, – pasakojo Natalija.

Susibūrė lifto pristatyme

Nustebinta liko ir lifto keitimo darbus organizavusi daugiabučio administratorė Sandra Bladžienė. Atvykusi į naujo lifto priėmimo procedūrą daugiabučio kieme ir išvydusi keliasdešimties gyventojų „mitingą“, ji tikėjosi blogiausio, bet... Gyventojai administratorę pasitiko ne su priekaištais, o su padėka ir dovanomis.

„Nėra įprasta, kad gyventojai tokiu būriu susirenka pasidžiaugti. Didesnis sambūris dažniausiai reiškia, kad reikės spręsti problemas. Tikrai nustebau, kad bendruomenė taip gausiai ir organizuotai susirinko būtent atšvęsti“, – pasakojo S. Bladžienė.

Anot jos, gyventojai ne tik sudalyvavo lifto pristatyme, į kurį atvyko ir liftą prižiūrinčios ir montavusios įmonės atstovai. Susirinkusieji mielai išbandė liftą, pasivažinėjo ir išklausė prižiūrinčios įmonės atstovų patarimų.

Tikrai nustebau, kad bendruomenė taip gausiai ir organizuotai susirinko būtent atšvęsti.

Gera naujiena ne tik ta, kad naujasis liftas yra tylus ir erdvesnis. „Galima bus panaudoti ir dešimtame aukšte įrengtas senojo lifto technines patalpas, talpinusias milžiniškus mechanizmus, kurių nebereikia naujos karto liftams. „Su gyventojais tariamės, kad atlaisvėjusias patalpas galėtume pritaikyti susirinkimams, kad žiemą nebereiktų būriuotis ir šalti lauke“, – teigė namo administratorė.

64 procentai liftų – seni

Julijos Gedminienės, „Mano BŪSTO“ verslo atstovavimo grupės direktorės, teigimu, Klaipėdoje įmonės administruojamuose daugiabučiuose yra 64 proc. senų liftų, kurie nėra keisti nuo namų statybos. „Avarinių liftų nėra, visi veikiantys“, – sakė J. Gedminienė.

Likę 36 proc. liftų veikia naujesnės statybos arba renovuotuose namuose. „Senų liftų keitimas vyksta vangiai, gyventojai nesiryžta nemažai investicijai. Žinoma, išlaidas lifto keitimui siūlome paskirstyti per ilgesnį laikotarpį, išsimokėtinai. Taip pat rekomenduojame sukaupti dalį lėšų iš anksto, prieš pradedant darbus“, – pasakojo J. Gedminienė.

Anot jos, didžioji dalis liftų uostamiestyje jau yra atitarnavę savo rekomendacinį eksploatavimo laiką. „Kryptingai planuojame liftų keitimą visuose namuose, kur veikia seni liftai – tik laiko klausimas, kada juos teks atnaujinti“, – teigė J. Gedminienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių