Tapytojo D.Andriulionio „Kelias” – P.Domšaičio galerijoje

Ketvirtadienį Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje atidaroma jubiliejinė Dano Andriulionio tapybos paroda „Kelias”.

D.Andriulionis gimė 1951 m. Rokiškyje, studijavo architektūrą Vilniuje, baigė dizaino studijas Klaipėdoje, kur gyvena, dirba ir kuria iki šiol.

Architektūrą ir dizainą studijavusį D.Andriulionį prieš du dešimtmečius paviliojo tapyba. Atrodo, kad visam gyvenimui, nes be jos dailininkas jau neįsivaizduoja nei savęs, nei savo kūrybos. 1999 m. tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nariu, nuolat dalyvauja parodose, pleneruose, kūrybiniuose projektuose, rengia personalines parodas.

D.Andriulionio kūrinių rasime Prancūzijoje ir Ispanijoje, JAV, Rusijoje, Vokietijoje, Izraelyje, Austrijoje, privačiose kolekcijose ir muziejų rinkiniuose.

Kaip teigė dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė, tai populiarus, savitą stilių suformavęs menininkas. Dekoratyvūs, abstraktūs, aiškaus konstrukto ir skaidraus spalvinio sluoksnio D.Andriulionio paveikslai, kuriuose slypi gausūs ženklai ir simboliai, sukurti originalia, jo vieno naudojama technika.

Dailininkas nuolat eksperimentuoja, ieško savų išraiškos priemonių. Taip darbus apgaubia paslaptingumo aureole, mistišku švytėjimu.

Jo kūryboje puikiai dera emocijos ir intelektas, susilieja istorija ir filosofija, gamta ir kosmosas. Visa telpa D.Andriulionio paveiksluose – ir lietuvių ornamentika, ir germanų runos, ir rytiečių mandalos...

Šį dailininką visuomet domino filosofinė laiko samprata. Savo kūriniuose jis tarsi bando sustabdyti jį ir į vieną liniją sukoncentruoti visą aplink mus supančią energiją.

„Labai svarbu, kad jauti, jog esi kelyje, kada matai, kad tobulinimui ribų nėra, kad galimybės absoliučiai neišsemiamos ir egzistuoja begalė variantų, o gyvenimas nušvinta naujomis spalvomis. Dabar išgyvenu naują kūrybos etapą, nes pernai buvau Šventojoje žemėje, prisiliečiau prie tūkstantmečių, amžinųjų vertybių, kurių virpesių negali nepajusti. Ir drobėje atsiranda šviesios spalvos. Suvokiau, kad eksperimentų galimybės – bedugnės, ir įkvėpimas niekur nedingsta“, –  sakė dailininkas.

Šiemet tapytojas išleido solidų savo kūrybos albumą ir surengė jau dvi autorines parodas – gimtajame Rokiškyje bei Vilniuje, o 60-uosius savo metus užbaigs restrospektyvine tapybos kelio apžvalga P.Domšaičio galerijoje Klaipėdoje.

Vernisažas – gruodžio 8 d. 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stasele

stasele portretas
Nuostabu...

levitra en ligne

levitra en ligne portretas
so treten alle Stadien der Zersetzung wie bei,

levitra

levitra portretas
o Dios que envia a su angel de la muerte.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių