Kaip iš vinilinių plokštelių gimsta meilė?

Vieniems vinilinė plokštelė tėra traškantis netobulo analoginio amžiaus reliktas, o kitiems – garso šventovė. DJ kultūra kai kuriems yra nereikalingai apsunkintas play mygtuko paspaudimas, o šiems dviem vyrukams – meditacija ir komunikacija. Prisisekite diržus trumpai, bet svaigiai kelionei vinilo grioveliu. Beje, ar girdėjote apie veiksmą „Playboy Mansion“, kuriame dalyvauti gali kiekvienas?

Gatvės šokio ir klubų kultūroje besisukantys kauniečiai ir vilniečiai Aleksandrą Sakutį – Mr. Propper DJ ir Emilį Pilionį – DJ Lime pažįsta jau seniai, bet šių scenos vilkų bendra muzikinė kelionė prasidėjo tik kiek daugiau nei prieš dvejus metus.

Jeigu jums teko trypti „Love Fever“ serijos vakarėlyje, tai žinote, kad ten intensyviai prakaituojama, dvelkia kokteiliais ir moteriškais kvepalais, o prisilietimai vyksta periodiškai. Meilė – nesterili ir dėl to nedera su šių dienų pandemijos tikrove.

Kol klubinėtojai laukia, kada galės sutikti saulę šokėjų būryje, Mr. Propper DJ ir DJ Lime startuoja su leidykla „Love Fever Sounds“ ir jaunuosius takelių dėliotojus kviečia išlaisvinti žvėrį (ar reikėtų sakyti, Kupidoną?) konkurse pikantiška tema.

Kas yra „Love Fever Sounds“ ir kada susikūrėte?

Mr. Propper: „Love Fever Sounds“ – 2021 m. įkurta šokių muzikos leidykla. Yra kelios labiau išreikštos veiklos kryptys. Pagrindinė – muzikos kūryba ir leidyba „Love Fever Sounds“ kanalais interneto platformose.

Abu turime savo autorines radijo laidas „Sunset Disco“ ir „Roots 'N Blooms“. Tai atskiros iniciatyvos, bet abi laidos yra dalis „Love Fever Sounds“. Ir, žinoma, vakarėliai, kuriuose kartu grojame.

Kur jūsų galima paklausyti ir kiek muzikinių leidinių jau spėjote pagimdyti?

Mr. Propper: Autorinės kūrybos galite pasiklausyti mūsų „Soundcloud“ paskyroje „Love Fever Sounds“, o to paties pavadinimo „Mixcloud“ paskyroje rasite radijo laidų įrašus. Juos kiekvienas taip pat dedame į savo asmeninį „Soundcloude“. Laidas gyvai išgirsite per „Start FM“ radiją ir interneto svetainėje.

Lime: Jau paleidome po vieną naują gabalą ir dabar ruošiame naują EP (mini albumą – aut. past.), kuris pasirodys netrukus.

Mr. Propper DJ

Ar turite ambicijų štampuoti atgimimą išgyvenantį vinilą? Koks jūsų, kaip didžėjų, santykis su plokštelėmis?

Lime: Mes grojame tik plokšteles. Per dvejus metus didžėjavimo su „Love Fever“ vėliava buvo tik du vakarėliai, kai negrojome iš vinilų. Galite įsivaizduoti, kaip mes mylime ir vertiname vinilus, o dėl išleidimo – tai vienas iš mūsų tikslų.

Mr. Propper: Vinilas yra pati smagiausia muzikos laikmena. Grojant vinilus viskas yra labai paprasta – atėjai, uždėjai plokštelę, adatą, paleidai vinilą, garsas sklinda. Nėra jokių programinių įrangų, garso plokščių, skaitmeninių signalų ar kompiuterių. Viskas tiesiog veikia. Su vinilu draugaujame jau labai seniai tiek grodami vakarėliuose, tiek klausydami muzikos namuose. Išleisti savo plokštelę yra sena svajonė, kurią, tikiuosi, kažkada įgyvendinsime.

Kam į tūsą temptis sunkius krepšius plokštelių, jei galima įsimest USB atmintuką?

Lime: Todėl, kad gera paliesti, užuosti ir sukti vinilą, tiesiog jauti gilesnį ryšį su muzika. Grojant iš USB jausmas visiškai ne tas – sakyčiau, tai ganėtinai nuobodu.

Mr. Propper: Iš tiesų, manau, daugelis žmonių nepastebės skirtumo tarp muzikos, sklindančios iš vinilo, ir muzikos iš skaitmenos. Vinilas ar skaitmena yra tiesiog kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Nieko neturiu prieš DJ, grojančius iš flešiuko, pačiam kartkartėmis tenka tai daryti. Bet man vinilas turi savo ypatingą skambesio spalvą, pačiam groti yra maloniau. Dėl to pirmenybę teikiu galimybei vakarėliuose sukti plokšteles.

Koks jūsų sugalvotas tūsas artimiausiu metu vyks „Playboy“ viloje?

Mr. Propper: Įsivaizduojamas (šypteli). Su Emiliu sugalvojome organizuoti DJ konkursą, kuris startuos 2021-ųjų balandžio 10 d. Konkurso scenarijus dalyvius nukels į „Playboy“ dvarą, kuriame į afterį susirinks žymūs žmonės. Konkursantai turi pateikti savo rinkinį būtent tokiam pasirodymui.

Ką turi padaryti didžėjai, norėdami dalyvauti šiame veiksme?

Mr. Propper: Kiekvienam norinčiam reikėtų įrašyti 45 minučių trukmės miksą šokių muzikos temomis ir atsiųsti organizatoriams. Reikėtų laikytis disko ir hauso žanrų muzikinių ribų. Įvairios atmainos, kaip nu disco, italo disco, italo house, afro house ir t.t. irgi tinka. Taip pat galbūt reikės užpildyti trumpą registracijos formą. Kontaktai ir išsamesnė informacija bus paskelbta „Facebook“ renginyje prasidėjus konkursui.

DJ Lime

Kaip manote, ar DJ kultūra Lietuvoje pakankamai populiari? Ar matote daug jaunų žmonių, žengiančių šiuo keliu?

Lime: Ganėtinai populiari, ypač Vilniuje. Naktinis gyvenimas čia tikrai sukasi, esu pats dalyvavęs DJ konkurse, patirtis labai gera, todėl norisi jos suteikti ir jaunesniems. Pradedantys DJ neturi kur pasireikšti, dažniausiai jų nekviečia groti į tūsą, todėl tai puiki proga parodyti, ką moki ir ką mėgsti.

Mr. Propper: Lietuvoje tikrai yra nemažai DJ, tai gan paplitęs būdas prisidurti papildomą kapeiką prie algos. Sunku pasakyti, kiek žmonių tai daro iš pašaukimo ir aistros savo muzikai. Kad ir kaip būtų, vis matau, kad atsiranda naujų vardų vakarėliuose. Tai džiugina, nes ateina naujos chebros, įnešančios į sceną savo energijos. Paskui juos į barus ir klubus ateina nauja klubinėtojų karta.

Tai primena savotišką ekosistemą ir yra labai gražu. Bent jau elektroninės muzikos scenoje situacija tikrai gera: turime tiek iniciatyvių scenos veteranų, tiek gerų organizatorių, vis vežančių užsieniečius, ir privačių investuotojų, palaikančių judesį. Taigi veiksmas nestringa, o kad būtų nuolat palaikoma tinkama energija ir vaibas, reikia nemažai rotacijos. Tad yra gera atsiskleisti.

Ką patys pagrotumėte pusnuogėms zuikytėms „Playboy Mansion“ rūmuose?

Lime: Gročiau viską, kas man patinka (juokiasi). O iš tikrųjų tai „Love Fever“ muziką – hauso ir disko muzikos meilės ritmus, kurie nepalieka abejingų.

Mr. Propper: Traukčiau iš stalčiaus gerus disko editus ir remiksus, taip pat pamaišyčiau klasikinio hauso skambesio ir truputuką Afrikos karščio šokių aikštelei.

Daugiau informacijos apie DJ konkursą tema „Playboy Mansion“ laukite „Love Fever Sounds“ „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose. Dalyvavimas nemokamas, o dalyvių skaičius ribotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių