Druskininkų valdžia nerimsta: prašo darbo grupės dėl Vijūnėlės „dvaro“

Druskininkų valdžia ketvirtadienį paprašė sudaryti darbo grupę iš Vyriausybės, ministerijų ir kurorto savivaldybės atstovų, kad ši išnagrinėtų klausimą dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro perėmimo visuomenės poreikiams.

„(...) prašome jūsų inicijuoti tarpinstitucinę darbo grupę, pakviečiant joje dalyvauti Vyriausybės, Teisingumo ir Aplinkos ministerijų, Druskininkų savivaldybės ir Druskininkų savivaldybės administracijos bei kitų, jūsų nuomone, būtinų institucijų atstovus“, – rašoma laiške Vyriausybei, ministrams ir Seimo nariams, kurį matė BNS.

Laišką pasirašė Druskininkų vicemeras Linas Urmanavičius.

Šis veiksmas iliustruoja tolesnį kurorto pareigūnų siekį nenugriauti Vijūnėlės dvaro, nors tai padaryti nurodė teismai.

Druskininkų savivaldybės taryba šią savaitę nusprendė pasiūlyti Vyriausybei sutarti taikiai ir negriauti pastato, o jame įkurti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas liepą antrą kartą nusprendė, kad Vijūnėlės „dvaras“ turi būti nugriautas.

Laiške politikams Druskininkų vicemeras taip pat replikavo aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos komentarui, kad „dvaras“ yra „absoliučiai nelegalus statinys“ ir kad teritorijoje, kur jis atsirado, pastato iš viso nebuvo galima statyti.

„Manome, kad tokie teiginiai galėjo būti pareikšti dėl visos informacijos neturėjimo ar aplinkos ministro suklaidinimo“, – teigia L. Urmanavičius.

Jis tvirtino, kad Druskininkų savivaldybė leisdama statybas 2010 metais veikė pagal Aplinkos ministerijos rekomendaciją, o veiksmų teisėtumas patvirtintas po daugiau nei pusmečio 2011-aisiais.

„Dar kartą pažymime, kad Druskininkų savivaldybės tarybos narių kreipimasis į Vyriausybę nėra vengimas vykdyti teismo sprendimus, o yra siūlymas Lietuvos valstybei ir Druskininkų savivaldybei bendrai siekti, nepažeidžiant viešojo intereso, sumažinti gresiančios žalos atlyginimo ir Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo galimas pasekmes“, – rašoma laiške.

Druskininkų valdžia sako, kad sutiktų keisti Vijūnėlės „dvaro“ paskirtį ir taip pašalinti pagrindinį teismų patvirtintą pažeidimą – kad jo gyvenamoji paskirtis neatitinka teritorijų planavimo dokumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ku rvos

Ku rvos portretas
nugriaukit neteisėtai bandiugu astatyta K raide viduri Klaipėdos. Ir nekiškit čia teismu. Visi zinuom ka anie tik partiniu ir kitu mafu zadanijas vykdo

na

na portretas
Na nugriaus. I6 mokesčių mokėtojų pinigų sumokės kompensaciją. Geriau įrengtų vasaros stovyklą vaikams gyvenantiems vaikų namuose.

Budelis

Budelis portretas
Troba griauti, kaltus teisti
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių