Opiatų krizės byla: „Johnson & Johnson“ sumokės 20 mln. dolerių baudą

Jungtinių Valstijų farmacijos milžinė „Johnson & Johnson“ paskelbė sumokėsianti 20,4 mln. dolerių (18,66 mln. eurų) baudą, kad išvengtų ilgai laukto teismo Ohajo valstijoje dėl to, kad bendrovė esą prisidėjo prie opiatų krizės šalyje.

Kelios kitos farmacijos bendrovės jau sumokėjo baudas iki teismo proceso, turinčio prasidėti šį mėnesį. Manoma, kad Ohajo teismo procesas yra tik pradžia – visoje šalyje farmacijos bendrovės ginasi nuo milijardinių ieškinių dėl esą jų sukeltos opiatų krizės.

Pastaruosius du dešimtmečius milijonai amerikiečių tapo priklausomi nuo stiprių opiatų, kuriuos jie vartojo kaip vaistus nuo skausmo, nes farmacijos bendrovės itin agresyviai tokius vaistus reklamavo, o gydytojai lengva ranka išrašydavo receptus opiatams įsigyti.

„Johnson & Johnson“ sutarė sumokėti baudą su dviem Ohajo apygardomis, nusiaubtomis opiatų krizės – Kajahoga ir Samitu.

Bauda, kurią bendru sutarimu sumokės „Johnson & Johnson“, „išsprendžia visų apygardų ieškinius be kaltės patvirtinimo ir nutraukia federalinę bylą prieš bendrovę“, pranešime teigė bendrovė.

Farmacijos milžinė taip pat pridūrė siekianti išvengti „teismo proceso nežinomybės“ bei patikino ir toliau „sieksianti reikšmingos pažangos tvarkantis su tautos opiatų krize“.

Rugpjūtį Oklahomos teisėjas nurodė „Johnson & Johnson“ sumokėti 572 mln. dolerių už bendrovės vaidmenį skatinant opiatų krizę šalyje.

„Johnson & Johnson“ buvo kaltinama agresyviai reklamavus receptinius vaistus nuo skausmo ir slėpus priklausomybės riziką.

JAV opiatų krizė nusinešė iš viso šimtus tūkstančių gyvybių.

Valstijose, miestuose ir indėnų gentyse yra iškelta tūkstančiai ieškinių, kuriuose reikalaujama, kad farmacijos bendrovės atlygintų opiatų krizės padarytą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių