A. Butkevičius: negalima nusižengti ideologiniams partijų principams

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius sako, jog formuojant valdžią dėl praktinės situacijos reikalavimų negalima nusižengti ideologinėms nuostatoms, nes partijai grėstų prarasti tapatybę.

„Įvertinant praktinės situacijos reikalavimus, kartais pakankamai griežtus ir ribojančius, vis dėlto reikia nenusižengti programinėms nuostatoms bei ideologiniams principams. Elgiantis priešingai, užsižaidžiant politiniuose žaidimėliuose, neduodančiuose jokios naudos nei žmonėms, nei valstybei, iškyla reali grėsmė prarasti ir politinę tapatybę, ir rinkėjų pasitikėjimą“, - LSDP tarybos posėdyje sekmadienį sakė A. Butkevičius.

„Toks mūsų politinis stuburas, jo mes ir laikysimės“, - pridūrė socialdemokratų vadovas.

LSDP Seimo rinkimuose gavo daugiausiai mandatų Seime - 38 - ir ėmėsi iniciatyvos formuoti valdančiąją koaliciją, dėl kurios derasi su 29 vietas parlamente turėsiančia Darbo partija ir 11 vietų gavusia partija „Tvarka ir teisingumas“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kitą dieną po rinkimų susitikusi su A. Butkevičiumi pareiškė:

„Vyriausybės formavime, mano nuomone, negali dalyvauti partija, kuri įtariama rinkimuose padariusi daugiausiai šiurkščių pažeidimų, įtariama dėl juodosios buhalterijos ir neskaidrios veiklos, ir kurios partijos lyderiai yra kaltinamieji baudžiamojoje byloje.“

Socialdemokratų lyderis šią savaitę patvirtino, jog griežtai nesutiks, kad valdančiojoje koalicijoje ministro ar Seimo pirmininko postą užimtų Darbo partijos byloje sukčiavimu kaltinami partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir Seimo narys Vytautas Gapšys.

A. Butkevičius sakė tikintis, kad tai padės pasiekti kompromisą su prezidente D. Grybauskaite, kuri pareiškė esanti prieš Darbo partijos dalyvavimą formuojant Vyriausybę ir daugumą Seime.

LSDP Seimo rinkimuose gavo 38 mandatus ir ėmėsi iniciatyvos formuoti valdančiąją koaliciją, dėl kurios derasi su 29 vietas parlamente turėsiančia Darbo partija ir 11 vietų gavusia partija „Tvarka ir teisingumas“. Taip pat jungtis į koaliciją pakviesta 8 mandatus būsimajame Seime turėsianti Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LRRA).

Valdančiąją centro-kairės koaliciją formuojančios partijos planuoja kitą savaitę pasirašyti koalicijos sutartį. Pirminiais duomenimis, koalicijos sutarties pasirašymas numatytas antradienį, lapkričio 6 dieną.

Formuojama dauguma naujame parlamente gali turėti nuo 78 balsų - be Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, iki 86, jei LLRA prisijungtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsiprasau

atsiprasau portretas
o kaip su ZMOGISKAISIAIS PRINCIPAIS???--- ponas buskeviciau,--a?!!!

kokie

kokie portretas
principai? ideologiniai partijų? nėra jokių principų pas tuos bolševikinius AMB partijos kiaušinius. Jie daro sąjungą su plėšikais ir vagimis bei prorusiškais lenkais, apsidirbusiais darbiečiais - borisovo vasalais. Kokia čia gali būti ideologija? Tai tokia ideologija, kuri paranki maskvai, ir nėra ko burną aušinti, viskas aišku.

jo

jo portretas
Negalima nusizengti ideologiniams principams,masto Butkevicius.Muset Lenina is kremliaus parsives.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių