Pereiti į pagrindinį turinį

Turgavietėse – pirmieji šiųmečiai lietuviški obuoliai: nuo kainų pirkėjai nesirauko

2022-08-08 10:20
DMN inf.

Turgavietėse pasirodė pirmieji lietuviški obuoliai. Nors kai kurie dar rūgštoki, bent jau nuo jų kainų pirkėjai nesirauko. Brangiausi sostinės turguje aptikti lietuviški obuoliai kainavo pustrečio euro, bet buvo ir kainuojančių eurą ar net 50 centų.

Asociatyvi A. Ufarto / BNS nuotr.

Žmonės sako pasiilgę lietuviškų obuolių, tad juos perka noriai, o nusipirkę net nenuplautus vietoje ima valgyti. Tik dar ne visuose turgeliuose lietuviškų obuolių galima rasti – kai kur kol kas nors ir šiųmečiai, bet lenkiški, pasakojama LNK reportaže.

Vilnietė Nijolė Šeškinės turgelyje išgirdusi, kad atsirado pirmųjų lietuviškų obuolių, tuo nepatikėjo.

„Galvojau, kad ne pirmi. Galvojau, kad atvežtiniai“, – sakė moteris.

Tačiau geriau apžiūrėjusi, pačiupinėjusi patikėjo, kad obuoliai – lietuviški.

„Matosi, kad šalti, tik šiandien ryte nuskinti. Šiemet pas mus nėra, todėl perku turguje, nors turime 30 obelų“, – tęsė Nijolė.

Moteris rinkosi iš dviejų veislių: raudonšonių ir alyvinių.

„Nuo alyvinių atkalbėjo, sakė, kad rūgštoki“, – sakė Nijolė.

Ilgai nedelsusi moteris jau pradėjo mėgautis šių metų lietuvišku obuoliu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Alyviniai – pigesni – 1,8 euro. Kainos, kaip sako pirkėjai, nedidelės, tad dažnas stabtelėjęs netrukus keliauja su maišeliu šiųmečių lietuviškų obuolių.

Nepatiklesni prieš pirkdami obuolių paragauja. Nors obuoliai Marytei pasirodė kietoki, ji nusprendė jų nusipirkti, mat patiko skonis. Moteriai tiko ne tik obuolių skonis, bet ir kaina.

„Turi būti brangesni. Jiems irgi sunku užauginti“, – sakė moteris.

Vos už kelių metrų – obuoliai iš sodų, kur žmonės obuolius augina pardavimui.

„Tikrai labai skanūs, jaučiasi, kad švieži. Kriaušės irgi, atrodo, atvažiuoja žalokos, pastovi, tada būna sultingos, saldžios“, – kalbėjo pardavėja Justina.

Nors obuoliai šiųmečiai, sodininkai parduoda pernykštėmis kainomis – po 1,5 euro, nepriklausomai nuo veislės, o kriaušės – po 2,5 euro.

„Kai kurie ateina ir sako, kaip pas mus kvepia obuoliai, net išeiti nesinori. Kas ragavo, tikrai perka“, – tęsė Justina.

Kiek brangiau, po 1,8 euro, pirmus lietuviškus obuolius prekeiviai pardavinėja sostinės „Halės“ turguje bei skundžiasi, kad bent kol kas šiuos obuolius žmonės perka vangiai.

Užtat už kelių metrų savo sodo alyvinukus parduodanti Janina nesiskundžia. Per porą valandų pardavė beveik dešimt kilogramų.

„Va kiek liko – kibirėlis“, – teigė Janina.

Mažesnius obuolius moteris parduoda už pusę euro. Sako, kad negaila taip pigiai atiduoti.

„Tegul žmonės valgo, tik sunku rankomis atitempti“, – tęsė moteris.

Vis dėlto pirmųjų lietuviškų obuolių galima aptikti dar ne visose sostinės turgavietėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų