Įsteigti septyni nauji valstybiniai telmologiniai draustiniai

Vyriausybė įsteigė septynis naujus valstybinius telmologinius draustinius. Jie įkurti įgyvendinant Europos Sąjungos direktyvą dėl natūralių buveinių ir laukinės faunos bei floros apsaugos.

Tokios rūšies draustiniai steigiami tose teritorijose, kur vyrauja pelkinės buveinės ir kur reikia užtikrinti pelkėse esančių gamtos vertybių apsaugą, kad būtų išvengta pelkių sunaikinimo.

Balandinės ir Baužaičių (Tauragės apskr., Jurbarko r. sav.) telmologiniuose draustiniuose visa esanti žemė priklauso valstybiniams miškams, o į Gaidžiabalės samanynės, Konstantinavos (Panevėžio apskr.., Rokiškio r. sav.), Rūdgirių (Kauno apskr., Prienų r. sav.), Samanių ir Velniabalės (Utenos apskr., Zarasų r. sav.) telmologinių draustinių teritorijas pateko po keletą privačių žemės sklypų. Šių sklypų savininkams jų prarandamos pajamos dėl tokiose saugomose teritorijose nustatytų veiklos apribojimų bus kompensuojamos ES lėšomis.

Vyriausybė patvirtino įsteigtųjų telmologinių draustinių ribas ir jų nuostatus. Dabar šalyje yra 45 telmologiniai draustiniai.


Šiame straipsnyje: draustinisdraustiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių