Epidemiologinė situacija prastėja: Santaros klinikos skelbia, kurių pacientų lankymas draudžiamas

Dėl susiklosčiusios nepalankios epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste ir regione nuo spalio 14 dienos Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose laikinai keičiama pacientų lankymo tvarka.  Leidžiama lankyti tik terminalinės sveikatos būklės pacientus. Siuntų perdavimo tvarka pacientams nesikeičia.

Pasak Santaros klinikų direktorės valdymui Jolitos Jakutienės, spalio 13 dieną Vilniaus regione yra gydomi 507 pacientai, iš jų 48 reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose bei 10 vaikų. Regione užimta 86 proc. aktyviam gydymui ir 76 proc. reanimacijos ir intensyviosios terapijos paslaugoms teikti skirtų vietų COVID-19 liga sergantiems pacientams.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose, kur gydomi tik sunkūs ir labai sunkūs pacientai, iš 91 aktyviam gydymui skirtų vietų užimtos 89, iš 33 reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 30. Taip pat Santaros klinikose gydomi 10 COVID-19 liga sergantys vaikai, iš jų 2 – reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose.

Įkurdami naujas gydymo vietas, esame priversti mažinti vietų skaičių ne COVID-19 liga sergantiems pacientams.

Pagrindinėje atraminėje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje šiandien yra užpildyta 93 proc. aktyvaus gydymo lovų. Todėl papildomai atidaromas dar vienas 30 lovų aktyvaus COVID-19 gydymo skyrius. Dėl to šioje ligoninėje teko uždaryti dar vieną terapinio profilio skyrių. Iš viso  ligoninėje bus skirta 150 aktyviam gydymui skirtų vietų bei 6 reanimacijos ir intensyviosios terapijos, iš kurių jau dabar užimtos 4.

„Įkurdami naujas gydymo vietas, esame priversti mažinti vietų skaičių ne COVID-19 liga sergantiems pacientams“, – atkreipia dėmesį direktorė valdymui J. Jakutienė.

Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje iš 30 aktyvaus gydymo vietų užpildyta 21, iš 12 reanimacijos ir intensyviosios terapijos paslaugoms teikti skirtų vietų – 4, Alytaus S. Kudirkos ligoninėje iš 70 aktyvaus gydymo vietų užpildytos 58, iš 7 reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietų – 6, Ukmergės ligoninėje iš 50 aktyvaus gydymo vietų užimtos 47, Druskininkų ligoninėje iš 30 aktyvaus gydymo vietų užimtos 27. Elektrėnų ir Molėtų ligoninėse yra užimtos visos COVID-19 pacientų gydymui skirtos lovos, atitinkamai 40 ir 20. Be to, M. Marcinkevičiaus ligoninėje gydomi 26 sergantys pacientai bei 10 pacientų Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, iš jų  vienas – reanimacijoje ir intensyviosios terapijos skyriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suserga Covid mokytojai (užsikrečia nuo paskiepytų vaikų)

Suserga Covid mokytojai (užsikrečia nuo paskiepytų vaikų) portretas
Skiepija vaikus, o serga (užsikrekrečia nuo vakcinuotų vaikų) Covid ir išeina samoizoliacijai paskyepyti mokytojai (kartu su visa klase). “Dėkokit” už tai Seimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių