Pereiti į pagrindinį turinį

Onkologinio centro statyboms – pinigų paieškos

2010-02-06 15:00
Susitarė: A.Burkšas ir brolis Benediktas lėšų statyboms bendromis jėgomis prašys ir iš apskrities savivaldybių.
Susitarė: A.Burkšas ir brolis Benediktas lėšų statyboms bendromis jėgomis prašys ir iš apskrities savivaldybių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lėšų Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statyboms bus prašoma iš visų Klaipėdos apskrities administracijai pavaldžių savivaldybių.

Tokia mintis kilo Klaipėdos apskrities administracijos viršininkui Arūnui Burkšui. Jis įsitikinęs, jog tam, kad šis centras būtų kuo greičiau pastatytas, paramos būtina ieškoti įvairiais būdais.

A.Burkšas teigė, jog uostamiesčio savivaldybėje jau buvo svarstoma, kaip ji galėtų padėti, kad centro statybos prasidėtų kuo greičiau. Tuomet uostamiesčio valdžia pažadėjo skirti pinigų, tačiau kiek – kol kas neaišku. A.Burkšas įsitikinęs, jog galimybių prisidėti prie centro statybų turėtų ieškoti ne tik uostamiesčio, bet ir kitos Klaipėdos apskrities savivaldybės. Anot jo, paramai galėtų būti panaudota dalis ES fondų lėšų, kurios skirtos regionų plėtrai.

Idėja statyti paramos centrą onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms prieš keletą metų kilo Kretingos vienuolyno broliams pranciškonams. Tad po kelerių metų sklype šalia Klaipėdos universitetinės ligoninės turinčiam iškilti centrui lėšų ieškoma jau seniai.

Pinigų šio centro statyboms jau skyrė ir verslininkai, ir klaipėdiečiai, kurie daugiausia priaukojo per kasmet vykstantį labdaros renginį "Vilties bėgimas".

Šiųmetis bėgimo maratonas, pasak pagrindinio jo iniciatoriaus brolio Benedikto, bus dar didesnis. Dalyvauti maratone bus kviečiami ne tik mėgėjai, bet ir profesionalūs bėgikai.

Finansiškai prisidėti prie centro statybų galės visi lietuvaičiai – labdaros renginį, kurio metu geros valios žmonės bus raginami aukoti, tiesiogiai transliuos televizija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų